Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

11ο Συνέδριο ΝΔ: Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα – συνέντευξη τύπου

12.12 pressΟ Κωστής Χαζτηδάκης, ως  Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Γραμματέα Προγράμματος Γιώργο Στεργίου και παρουσίασαν πρόγραμμα του 11ο Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινάει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

“Το 11ο Συνέδριο” σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης,  “έχει αποφασιστεί να αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε. […]

Το μήνυμα του Συνεδρίου είναι: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Θέλουμε έτσι να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο”.

Τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη στη συνέντευξη Τύπου για το 11ο Συνέδριο της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριό της. Πρόκειται, όπως ορίζει το καταστατικό, για ένα συνέδριο πολιτικών θέσεων, και όχι εκλογής οργάνων, μιας και αυτή η διαδικασία έλαβε χώρα πέρυσι και θα γίνεται κάθε δύο χρόνια. Το 11ο Συνέδριο έχει αποφασιστεί να αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε.

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό συνέδριο, με σκοπό να ξεφύγουμε από τις κομματικές εκδηλώσεις των «μπράβο» και των «ζήτω». Στα 7 θεματικά προσυνέδρια και στις 2 ειδικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, υιοθετήσαμε μια σειρά από καινοτομίες. Με καλεσμένους από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Με σύντομες παρεμβάσεις από τα μέλη του πάνελ και πολλές τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους, ώστε η διαδικασία να είναι ζωντανή και ενδιαφέρουσα για τους συμμετέχοντες. Με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και με την ηλεκτρονική δημοσίευση ερωτηματολογίων που θέτουν πραγματικά διλήμματα πολιτικής, στα οποία έχουμε λάβει πάνω από 100.000 απαντήσεις! Στα προσυνέδριά μας καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για κρίσιμους τομείς πολιτικής. Συμπεράσματα που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα

Τώρα φτάνουμε στην κορύφωση της διαδικασίας. Το μήνυμα του Συνεδρίου είναι: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Θέλουμε έτσι να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο.

Θέλουμε, όμως, να υπογραμμίσουμε και την ιστορικότητα των στιγμών. Η μάχη δεν είναι κομματική. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει πορεία. Δεν μπορεί να είναι μια χώρα β’ κατηγορίας στην Ευρώπη, σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα -για αυτό και παραμένει παράλληλα το σύνθημα «αξίζουμε καλύτερα»- και πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για να περάσουμε σε μια νέα σελίδα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της 16ης-17ης Δεκεμβρίου έχουμε θέσει ήδη μια σειρά από τολμηρά ερωτήματα για τα οποία περιμένουμε τις απαντήσεις των πολιτών, ηλεκτρονικά, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Ερωτήματα που αφορούν τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον προσανατολισμό και τον χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας. Για το Συνέδριο, όμως, έχουμε πάρει και μια άλλη σημαντική απόφαση: Πέρα από τις ομιλίες όσων πάρουν τον λόγο, θα γίνει ψηφοφορία με κάλπη για μια σειρά από διλήμματα στα οποία περιμένουμε τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταγραφεί με τον πιο επίσημο τρόπο η άποψη του ανωτάτου οργάνου του κόμματος για μια σειρά από διλήμματα πολιτικής. Και αυτό είναι μια έμπρακτη αναβάθμιση του Συνεδρίου, αλλά και του ρόλου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα βήμα εμπρός, στη δημοκρατική οργάνωση του κόμματός μας.

Πέρα από τους εναρκτήριους λόγους, το Συνέδριό μας είναι οργανωμένο σε 3 ενότητες: «Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και «Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών». Εισαγωγικά σε κάθε ενότητα θα μιλήσει ένας εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές. Με τους φιλοξενούμενους ομιλητές θέλουμε και πάλι να υπογραμμίσουμε το άνοιγμα του κόμματος πέρα από τα παραδοσιακά του όρια. Παράλληλα, δίπλα στην ολομέλεια του Συνεδρίου θα οργανωθεί το Κοινωνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα οργανωθούν, δηλαδή, 6 παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες όλες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα.

Θεωρούμε πως όλη αυτή η διαδικασία αποτυπώνει μια καινούρια αντίληψη για τα πολιτικά πράγματα. Υποδηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία ανοίγει πόρτες και παράθυρα και συνδιαμορφώνει με ειδικούς, με τα μέλη της, αλλά και με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει, τους βασικούς άξονες του σχεδίου της για την επόμενη μέρα. Προχωρούμε μπροστά, με αλήθεια και δουλειά. Η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αρκεί. Βασικός στόχος είναι όχι μόνο να αλλάξουμε κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε σελίδα. Να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο. Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Γραμματέας Προγράμματος Γ. Στεργίου θα σας μιλήσει στη συνέχεια για την ημερήσια διάταξη των εργασιών του Συνεδρίου, για τους ομιλητές, καθώς και για τα βασικά χαρακτηριστικά της δουλειάς που έγινε και γίνεται για το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Μετάβαση στο περιεχόμενο