Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

42 χρόνια ΝΔ – Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

 2016 10 05 25Στην παρέμβασή του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα:

“Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ίδρυσε τη ΝΔ πριν από 42 χρόνια, διακρινόταν για  δυο του χαρακτηριστικά: την απέχθεια στη δημαγωγία και την ανάγκη των συνεχών αλλαγών. Από τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή πρέπει να εμπνευστούμε και σήμερα προχωρώντας μπροστά στο δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Αλλά ταυτόχρονα κάνοντας κι όλες τις αναγκαίες αλλαγές και να γίνει η ΝΔ πιο ελκυστική για τους Έλληνες πολίτες”.

 

 

 

Σημεία Παρέμβασης του Αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη

 στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής  της ΝΔ

–          Έχουμε 2 ειδών αντιπολίτευση: τη θεσμική και της πραγματικότητας ή μάλλον την αντιπολίτευση που κάνει η ίδια  η κυβέρνηση στον εαυτό της. Με το παγκόσμιο ρεκόρ δημαγωγίας, με την  οπισθοδρόμηση στην οικονομία – καθώς έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του «ου μπλέξεις»-, με τις ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και, κυρίως, στη Δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα για τη Δικαιοσύνη προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η ΝΔ δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια.

–          Απέναντι στην αντιπολίτευση που κάνει η πραγματικότητα στην κυβέρνηση, η δική μας αντιπολίτευση δεν πρέπει να είναι ούτε σκληρή ούτε ήπια. Πρέπει να είναι μια αντιπολίτευση αιχμηρή και ουσιαστική. Δεν χρειάζεται να φανατίσουμε τους δικούς μας, αντίθετα πρέπει να δώσουμε το χέρι σε όλους όσους ψήφισαν διαφορετικά κόμματα, προσπαθώντας να τους προσελκύσουμε με ουσιαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις.

–          Η ΝΔ είναι αρκετά μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά από την πλευρά μας δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τη δυσπιστία που υπάρχει στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Γι’  αυτό και χρειάζεται:

Α. Ένα νέο πνεύμα οργάνωσης. Από την πλευρά μας, στην προετοιμασία του προγράμματος χρησιμοποιούμε εκατοντάδες τεχνοκράτες, αρκετοί από τους οποίους έρχονται για πρώτη φορά με τα κομματικά πράγματα και προχωρήσαμε σε ηλεκτρονική διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν 25.000 συμπολίτες μας.

Β. Nα είμαστε συγκρατημένοι σε όλα όσα θα πούμε. Να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι όσα εξαγγέλλουμε μπορεί να πραγματοποιηθούν, μέχρι κεραίας.

Γ. Να μην αρκεστούμε μόνο σε προτάσεις. Παράλληλα προετοιμάζονται σχέδια νόμου και ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης για την εφαρμογή του προγράμματος.

–          Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ίδρυσε τη ΝΔ πριν από 42 χρόνια, διακρινόταν για  δυο του χαρακτηριστικά: την απέχθεια στη δημαγωγία και την ανάγκη των συνεχών αλλαγών. Από τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή πρέπει να εμπνευστούμε και σήμερα προχωρώντας μπροστά στο δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Αλλά ταυτόχρονα κάνοντας κι όλες τις αναγκαίες αλλαγές και να γίνει η ΝΔ πιο ελκυστική για τους Έλληνες πολίτες.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο