Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Αλλού ο Τσίπρας, αλλού ο Καμμένος στα εθνικά θέματα – συνέντευξη στην εφημερίδα “Τα Νέα”

Για διγλωσσία σε ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» πως «αλλού είναι ο Τσίπρας και αλλού ο Κομμένος». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτιέται για ποια καθαρή έξοδο μιλούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν με την μείωση του αφορολόγητου θα περικοπεί ένας μισθός και οι συνταξιούχοι θα χάσουν μία έως τρεις συντάξεις.

Για τους διορισμούς «ημετέρων» στο Δημόσιο καταγγέλλει πως ξεζουμίζονται οι φορολογούμενοι για να σιτίζεται ένας κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τους ισχυρισμούς Κομμένου και Τσίπρα για ολοκλήρωση της τετραετίας, εκτιμά πως τα πάντα είναι ανοιχτά για πρόωρες εκλογές, αφού η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

 

Κατηγορείτε την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας στα ελληνοτουρκικά και το θέμα των 2 στρατιωτικών αλλά και στο σκοπιανό. Τι θα έκανε διαφορετικά η ΝΔ;

Να σας πω :  πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα είχε μία πολιτική, όχι 2 όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ τόσο με τα Σκόπια – – όσο και με την  Τουρκία.  Εδώ είναι αλλού ο κ. Τσίπρας, αλλού ο κ. Καμμένος.

Δεύτερον, θα αντιμετώπιζε τα ζητήματα αυτά με διάθεση ειλικρινούς συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χωρίς να τα χρησιμοποιεί για μια φθηνή αντιπαράθεση όπως κάνει ο κ. Τσίπρας.

Τρίτον, θα δημιουργούσε ένα μόνιμο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ για να γίνεται συνεχής ανάλυση αλλά και σχεδιασμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσεων.

Τέταρτον, θα επιδιώκαμε τη σύναψη μιας μακροχρόνιας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για να έχουμε ουσιαστικότερα αμυντικά ανταλλάγματα και

Πέμπτον, αντί να καταφεύγουμε σε μεγάλα λόγια για την Τουρκία θα επιδιώκαμε να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους με την Άγκυρα, κάνοντας όμως ταυτοχρόνως, όλες τις αναγκαίες τροποποιήσεις στις προτεραιότητες της αμυντικής και εξωτερικής μας πολιτικής.

Κοντολογίς δηλαδή, σοβαρότητα και σταθερότητα. Αυτή είναι προστιθέμενη αξία της Νέας Δημοκρατίας.

Βλέπετε εκλογές νωρίτερα; Διότι ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ξανά ότι η συγκυβέρνηση «θα πάει μέχρι τέλους» και ο Πρωθυπουργός επιμένει για κάλπες το φθινόπωρο του 2019…

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κάνει το παν για να αποτρέψει την υιοθέτηση από την Βουλή των Ελλήνων σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια. Ωστόσο στον «παν» δεν συγκαταλέγεται η αποχώρησή του από την κυβέρνηση. Εκεί που σταματάει η κοινή λογική αρχίζει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Έχουμε μια ελλιποβαρή καφενειακή κυβέρνηση.

Κάνουν από το Σεπτέμβριο πολιτικές και επικοινωνιακές «αντεπιθέσεις» που αποδεικνύονται τζούφιες – διεθνείς συναντήσεις, κοινωνικό μέρισμα, Σκοπιανό, Novartis.

Τους εκδικείται η πραγματικότητα. Τα πράγματα εξελίσσονται πέρα από το σχεδιασμό τους. Είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή και τα πάντα είναι ανοιχτά!

Επιμένετε ότι καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο – όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση – δεν υπάρχει;

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ξεπεράσει και τους καλόγερους στον Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να το τρώνε.

Ποια καθαρή έξοδος;

Μόνο με την μείωση του αφορολόγητου που έχουν υπογράψει θα περικοπεί ένας επιπλέον μισθός από τους εργαζόμενους. Οι συνταξιούχοι θα δουν να χάνονται από 1 έως 3 συντάξεις. Το υπερταμείο με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου θα είναι εδώ για 98 ακόμα χρόνια.

. Η κυβέρνηση αυτή  είναι βαρίδι για την οικονομία.

Για να ξαναμπεί η Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη και να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας χρειάζεται να προκαλέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη. Να πείσουμε ότι είμαστε μια χώρα που στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις. Και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το πετύχει!

Πράττουν σωστά που δεν εμφανίζονται στην προανακριτική για τη Νοvartis τα πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί;

Ενώ η Νέα Δημοκρατία ζήτησε στην Προανακριτική Επιτροπή να κληθούν μάρτυρες ακόμα και με τα ψευδώνυμα τους για να πουν ότι έχουν να πουν, η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνείται και ζητά να έρθουν οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στην δικογραφία για να εκφράσουν την άποψή τους ως προς το εάν η Προανακριτική Επιτροπή έχει αρμοδιότητα για την υπόθεσή τους ή όχι. Είναι σαν να ρωτάει ένας εισαγγελέας κάποιον κατηγορούμενο σε μια δίκη αν ο κατηγορούμενος θεωρεί πως το δικαστήριο είναι αρμόδιο ή όχι!

Ειλικρινά διερωτώμαι όλα αυτά τα ζούμε ή τα ονειρευόμαστε;  Και τι άλλο θα δούμε ακόμα;

Για τους διορισμούς «ημετέρων» της η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν ότι είναι νόμιμοι και οι διορισθέντες έχουν τα προσόντα. Νόμιμο αλλά όχι ηθικό;

Ας μιλήσουμε με στοιχεία: Στον προϋπολογισμό του ’17 η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου αυξήθηκε κατά 492 εκατ. την ώρα που μειώθηκαν οι κοινωνικές παροχές κατά 853 εκατ.  Οι συμβασιούχοι, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή,  αυξήθηκαν από το ’14 μέχρι το ’18  κατά 15,000.  Και οι μετακλητοί από 1888 το 2014 έγινα 2487! Όλα αυτά τι σημαίνουν; Ότι ξεζουμίζονται οι φορολογούμενοι για να σιτίζεται ένας κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν μικροπολιτική εις υγεία των κορόιδων που πληρώνουν από τους φόρους τους, άμεσους αλλά και έμμεσους που πληρώνουν εξίσου πλούσιοι και φτωχοί.

Η δε αύξηση τ των συμβασιούχων συνδέεται με την παράκαμψη του ΑΣΕΠ για να διορίζονται κομματικοί πελάτες από την πίσω πόρτα. Μόνο στην ΕΕΣΣΤΥ, την τεχνική βάση συντήρησης του ΟΣΕ, από τον Δεκέμβριο του ΄16 μέχρι τον Ιανουάριο του ΄18, σε μια εταιρία με 400 εργαζομένους, υπογράφηκαν 424 νέες συμβάσεις για πρόσληψη συμβασιούχων.

Κάποιοι λένε ότι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ βρίσκεστε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και αυτό βλάπτει την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το συμμερίζεστε; 

Πρώτον, κάθε πολιτικός έχει το δικό του ταμπεραμέντο και το δικό του ύφος εκφοράς του πολιτικού λόγου.

Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολύ πλατύ κόμμα.

Τρίτον, σε κάθε περίπτωση το στίγμα ενός κόμματος προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική ταυτότητα του ίδιου του προέδρου του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σύγχρονος κεντροδεξιός πολιτικός που δίνει τη μάχη της στροφής της Ελλάδας στη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα.  Να περάσουμε σε μία νέα εποχή και να κερδίσουμε τον πόλεμο της γενιάς μας.

Και αυτό χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα τη Νέα Δημοκρατία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο