Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τους ελέγχους των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ)

 

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα, 15 Απριλίου 2009

 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τους ελέγχους των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ)

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι, από τη Μεγάλη Δευτέρα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι μέσω των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), με σκοπό την τήρηση των όρων αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων.

 

Από την 1/1/2009 τα ΚΕΔΑΚ έχουν διενεργήσει ελέγχους σε 516 πρατήρια (και 2.018 δείγματα καυσίμων) και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 302.328 ευρώ.

 

Την τελευταία περίοδο, οι έλεγχοι των ΚΕΔΑΚ έχουν επεκταθεί σε κύριες εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών (ήδη έχουν ελεγχθεί 4). Παράλληλα, έχει καθιερωθεί η απογευματινή – νυχτερινή λειτουργία Κλιμακίων, καθώς και οι έλεγχοι τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 12 πρατήρια κατά μήκος του οδικού άξονα Αθηνών –Θεσ/νίκης –Αθηνών και εντός της συμπρωτεύουσας. Ειδικότερα για το Ν. Θεσσαλονίκης, από τα τέλη του 2008, κλιμάκιο ΚΕΔΑΚ διεξάγει συστηματικούς ελέγχους με βαν το οποίο βρίσκεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Πέραν αυτών, τα ΚΕΔΑΚ, έχουν διενεργήσει  ελέγχους σε 13 μονάδες παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης αυτούσιου βιοντίζελ, που βρίσκονται σε περιοχές της  Νοτίου και Βορείου Ελλάδος (Αττική, Κόρινθο, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Θεσ/νίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες).

Για το άμεσο μέλλον προγραμματίζονται έλεγχοι σε εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων που βρίσκονται εκτός της  έδρας των ΚΕΔΑΚ, όπως π.χ. στην Κρήτη.

 

Στόχος του ΥΠΑΝ για το 2009, είναι η κατά 20% αύξηση των ελέγχων των ΚΕΔΑΚ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Υπενθυμίζεται πως το ΥΠΑΝ, σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία, επεξεργάζεται δέσμη μέτρων για την ακόμη πιο αποτελεσματική πορεία της αγοράς.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο