Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Αναβάθμιση του Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με παρέμβαση Χατζηδάκη

Τη δυνατότητα αναβάθμισης του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει η πρόταση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, η οποία περιελήφθη στην έκθεση του κ. Δημητρακόπουλου με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη, που θα αρχίσει το 2000.
Ο κ. Χατζηδάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Δημητρακόπουλος, εισηγητή προώθησαν τη θέση ότι η νέα Διακυβερνητική Διάσκεψη πρέπει να συμπεριλάβει στις κοινές πολιτικές της Ένωσης τον τουρισμό. Η θέση αυτή εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από την ολομέλεια και αποτελεί επίσημη πλέον θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επισημαίνοντας τα ακόλουθα: “Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, καθώς έγινε επιτέλους δεκτό ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων του τουρισμού. Είναι βεβαίως περιττό να υπογραμμίσω την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα η ένταξη του τουρισμού στις κοινές πολιτικές της Ένωσης. Ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα παραμείνει, ως συνήθως, αδρανής και θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που της προσφέρει η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της νέας συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών”.


Μετάβαση στο περιεχόμενο