Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Απάντηση σε όσα είπε ο ΥΠΑΑΝ για το ΕΣΠΑ

newspaper_glasses_4_120x80

“”Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”. Αυτό θυμίζει η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ, καθώς επιτέθηκε στη ΝΔ, επιχειρώντας να καλύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση των προγραμμάτων.”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση-απάντηση σε όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης στη συνέντευξή του για το ΕΣΠΑ :

«”Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”. Αυτό θυμίζει η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ, καθώς επιτέθηκε στη ΝΔ, επιχειρώντας να καλύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση των προγραμμάτων:

– Χωρίς να δώσει απαντήσεις γιατί στην κατάταξη απορρόφησης, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η χώρα μας κατρακύλησε από την 5η θέση, το Σεπτέμβριο του 2009, στην 20η σήμερα.

– Χωρίς να εξηγήσει για ποιο λόγο χρειάστηκαν 18 μήνες προκειμένου να έρθει η κυβέρνηση στα λόγια της ΝΔ και να διαπραγματευθεί με την Κομισιόν για μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ.

– Θυμήθηκε να κατηγορήσει τη ΝΔ για τα προβλήματα στη δομή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία όμως, υποτίθεται ότι είχε λύσει ο νόμος 3840/10. Νόμος που ψηφίστηκε πανηγυρικά πέρυσι από την κυβερνητική πλειοψηφία!

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσει ο κ. Υπουργός στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ας αποσαφηνίσει τις γκρίζες ζώνες της συμφωνίας αυτής, όπως π.χ. τι ακριβώς συμφωνήθηκε για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων, με δεδομένη τη διαφορετική εκτίμηση της Κομισιόν. Και ας προσπαθήσει να έχει γρήγορη εκτέλεση των προγραμμάτων και γρήγορες εκταμιεύσεις. Είναι πολύ πιο χρήσιμο από το να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο