Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Απάντηση στην ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας σχετικά με τις πιστώσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας σχετικά με τις πιστώσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Ας μην προσπαθεί το Υπουργείο Γεωργίας να θολώσει τα νερά. Ο πίνακας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ξεκάθαρος. Την περίοδο 1994-1999 απορροφήσαμε από τον συγκεκριμένο κανονισμό πιστώσεις 8,4 δις δραχμών! Τα υπόλοιπα μέχρι τα 11 δις δραχμές στα οποία αναφέρεται το Υπουργείο Γεωργίας ήταν εθνική χρηματοδότηση.


Με βάση το μερίδιο απολήψεων που έχουμε από το Γεωργικό Ταμείο (7,12%) οι κοινοτικές ενισχύσεις για τον συγκεκριμένο κανονισμό θα μπορούσε να είναι 166 δις δραχμές. Το επαναλαμβάνω και το υπογραμμίζω. Το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρεται στις πιστώσεις που είχαν εγκριθεί αρχικώς και κάνει λόγο για 25 δις δραχμές. Από αυτό ελάχιστο, συγκριτικά, ποσοστό το οποίο αρχικώς οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει να δεσμευθεί για την χώρα μας, απορροφήθηκαν μόνο τα 2/5. Το Υπουργείο Γεωργίας με την ανακοίνωση του, υπογραμμίζει ουσιαστικά ότι και πολύ λίγα ζητήσαμε και ελάχιστα απορροφήσαμε”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο