Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Απάντηση στις δηλώσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια και την αγορά

Σήμερα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρωταθλητών της ακρίβειας. Ο τιμάριθμος που ήταν πέρσι 1%, φέτος πλησιάζει το 5%.

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ακρίβεια και την αγορά:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στις προγραμματικές δηλώσεις, ισχυριζόταν ότι θα έριχνε τις τιμές των βασικών αγαθών κατά 10%. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρωταθλητών της ακρίβειας. Ο τιμάριθμος που ήταν πέρσι 1%, φέτος πλησιάζει το 5%. Σ’αυτό συνέβαλαν τα μέτρα που η κυβέρνηση πήρε με μεγάλη καθυστέρηση και γι’ αυτό και ήταν και περισσότερο σκληρά. Συμβάλλει όμως καθημερινά και η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των στρεβλώσεων της αγοράς.

– Ποιο είναι άραγε το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς για συγκράτηση των τιμών;
– Ποιες παραπομπές έχουν γίνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για υποθέσεις «καρτέλ» τις οποίες καταγγέλλει αορίστως η αρμόδια Υπουργός;
– Πώς αξιοποιούνται οι ρυθμίσεις του νόμου για τα πετρελαιοειδή;
– Πόσο θα καθυστερήσει ακόμα η εφαρμογή των διατάξεων των δύο νόμων για τις ενδοομιλικές συναλλαγές;

Σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Αλλά δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με θεωρητικές προσεγγίσεις και εξορκισμούς. Χρειάζεται σχέδιο και δράση τώρα!»

Μετάβαση στο περιεχόμενο