Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Απειλείται με κλείσιμο το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ερώτηση Χατζηδάκη για παρέμβαση της Κομισιόν.

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αποτραπεί το κλείσιμο του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου στα κατεχόμενα της Κύπρου ζητά με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.


Ο κ. Χατζηδάκης, που προσφάτως είχε αναλάβει πρωτοβουλία και για την επαναλειτουργία του Ελληνικού Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, στην ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι όχι μόνο το γυμνάσιο δεν επαναλειτούργησε, αλλά το καθεστώς φαίνεται ότι αποφάσισε να κλείσει και το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής! Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης καταγγέλλει τις προκλητικές ενέργειες του καθεστώτος, που, ενώ ανάγκασε τους δύο δάσκαλους να εγκαταλείψουν το Ριζοκάρπασο και μάλιστα εντός δύο ωρών, έχει παραλείψει μέχρι σήμερα να εγκρίνει τη μετάβαση των δύο νέων δασκάλων που θα έπρεπε, βάσει των εντολών του Υπουργείου Παιδείας, να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη πρακτική, συνεχίζει ο κ. Χατζηδάκης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον μορφωτικό και εκπαιδευτικό στραγγαλισμό των εγκλωβισμένων. Το σχολείο χωρίς δασκάλους θα κλείσει. Και τα παιδιά είτε θα υποχρεωθούν να παραμείνουν στα χωριά τους στερούμενοι του στοιχειώδους δικαιώματος μόρφωσης, είτε θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς.


Ο κ. Χατζηδάκης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες απέναντι τόσο στο καθεστώς Ντενκτάς όσο και την τουρκική κυβέρνηση, βάσει και των υποχρεώσεών της από τη εταιρική σχέση για την προσχώρηση της Τουρκίας, προκειμένου να αποτραπεί το νέο αυτό σοβαρό πλήγμα που δέχονται οι εγκλωβισμένες οικογένειες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.


Μετάβαση στο περιεχόμενο