Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Απίστευτο αλαλούμ της κυβέρνησης με το μεταναστευτικό” – Σημεία από την τηλεοπτική παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη στο ΣΚΑΙ

kx_skai_proti_grammi_4_3_2015

“Ο κ. Πανούσης σκέπτεται να καταγγείλει τη Συνθήκη του Σένγκεν. Η κ. Χριστοδουλοπούλου διαφωνεί. Ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, που ζήτησε να ανοίξουν τα κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών, παρουσιάστηκε ως συνωμότης, με την υπογραφή του! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποκήρυξε το εν λόγω κείμενο της συνωμοσίας. Κατά τα λοιπά: ποιος φταίει γι’ αυτό το αλαλούμ; Η Νέα Δημοκρατία!!!”

 

Από την τηλεοπτική εμφάνιση του Κωστή Χατζηδάκη στην “Πρώτη Γραμμή” του ΣΚΑΙ, στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου.

kx_skai_proti_grammi_4_3_2015

Ο πρώην υπουργός, βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”, των Β. Λυριτζή-Δ. Οικονόμου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Τα σημαντικότερα σημεία από την τοποθέτησή του είναι τα ακόλουθα:

 

Έγγραφο αστυνομίας, μεταναστευτικό:

  • Για το μεταναστευτικό γνωρίζουμε:

Τη δήλωση του κ. Πανούση ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει τη συνθήκη Σένγκεν –δηλαδή επειδή είμαστε σε μια αμηχανία για το θέμα θα κάνουμε την Ελλάδα χώρα β’ κατηγορίας και θα δυσκολέψουμε τις μετακινήσεις των Ελλήνων μέσα στην Ευρώπη­.

Ξέρουμε τις τοποθετήσεις της κας Χριστοδουλοπούλου, αρμόδιας υπουργού για την μεταναστευτική πολιτική, η οποία είναι σ’ άλλο μήκος κύματος από τον κ. Πανούση. Σύγχυση στην κυβέρνηση!

Ξέρουμε το χαρτί αυτό που υπογράφει ο υποστράτηγος της Αστυνομίας. Συνωμότης με την υπογραφή του; Πάντως εμείς γι’ αυτό το επίσημο χαρτί μιλήσαμε που είχε κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες και στο γραφείο του υπουργού.

Ξέρουμε, επίσης, την τοποθέτηση της «Αυγής» που βγήκε σήμερα το πρωί με τίτλο «προβοκάτσια Σαμαρά» με τον οποίο τίτλο δεν συμφωνεί ο κ. Κορωνάκης.

Και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Σακελλαρίδης  όταν ρωτήθηκε για την ουσία του εγγράφου αρνήθηκε να απαντήσει.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει την μεταναστευτική της πολιτική και, δεύτερον, πτυχές τουλάχιστον όσων αναγράφονται μέσα σ’ αυτό το χαρτί δεν τις αποκηρύσσει. Εμείς ελέγχουμε την κυβέρνηση υπεύθυνα, μην φορτώνει η κυβέρνηση σ’ εμάς το δικό της αλαλούμ.

Μέτρα για ανθρωπιστική κρίση

  • Όποια μέτρα παίρνει κανείς για να αντιμετωπίσει τη φτώχεια προφανώς είναι θετικά, στο βαθμό που έχει χρήματα για να τα καλύψει. Θυμίζω την δέσμευση Βαρουφάκη να είναι δημοσιονομικώς ουδέτερα μέτρα, ότι δηλαδή δεν θα αυξήσει τις δαπάνες αλλά θα κόψει από κάπου αλλού. Τα μέτρα που παρουσιάστηκαν χθες κοστολογούνται  200 εκατ. ευρώ. Μόνο  ένα δικό μας μέτρο στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους οποίους οι μητέρες πηγαίνουν δωρεάν τα παιδιά τους, κοστίζει κάθε χρόνο 120-130 εκατ. ευρώ. Μόνο ένα μέτρο! Προσθέστε σ’ αυτά τα οικιακά κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ, την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων που τους καλύπταμε από το ΕΣΠΑ, τα μέτρα για την ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις κ.α. Υπήρχαν λοιπόν μια σειρά από μέτρα που συνεχίζουν. Στον βαθμό που τα συνεχίζουν είναι καλοδεχούμενα, στο βαθμό που έχουν χρήματα να χρηματοδοτήσουν καινούργια προγράμματα, βεβαίως να το κάνουν. Άλλωστε είχαμε συμφωνήσει όταν ακόμα ήμουν στο υπουργείο Ανάπτυξης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι τα πρώτα μέτρα του καινούργιου ΕΣΠΑ θα ήταν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και είχαμε ξεκινήσει από ένα πακέτο 700 εκατ. ευρώ.

Ενδιάμεση συμφωνία, 3ο μνημόνιο

  • Έχουμε δύο μνημόνια, ένα με την ΕΕ και ένα με το ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι ότι είναι αντιμνημονιακός γενικώς, όχι μόνο ως προς την ΕΕ. Ωστόσο έκανε διαπραγμάτευση μόνο γι’ αυτό που έχουμε με την ΕΕ. Το μνημόνιο του ΔΝΤ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει! Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση, δεν άλλαξε τίποτα. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μνημονιακός»;
  • Η κυβέρνηση για να κερδίσει χρόνο υπέγραψε ένα μνημόνιο χωρίς χρήματα. Αλλά τα δυσάρεστα έρχονται. Η πρώτη φάση των δυσάρεστων έρχεται τέλος Απριλίου με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να καταβληθεί η πρώτη δόση. Τότε, για να πάρουμε χρήματα, θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το ΦΠΑ, τι θα γίνει με τις πρόωρες συντάξεις, τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων κ.α. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη  τσέπη των πολιτών! Και στο τέλος του τετραμήνου αναπόφευκτά θα υπογραφεί ένα μνημόνιο, το μνημόνιο Νο3, με χρήματα προφανώς αλλά και νέες δεσμεύσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τον εαυτό του γι’ αυτό στηρίζουμε τη συμφωνία. Έχει μείνει ένα φύλλο συκής ακόμα το οποίο και αυτό θα πέσει σε λίγους μήνες όταν θα βάλει φαρδιά πλατιά της υπογραφή του στο νέο μνημόνιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο