Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς – ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο μεσοπρόθεσμό

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί απ’ όλους υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφού αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας «είπατε αυτά τα μέτρα είναι εκτός συμφωνίας, άρα δεν πρέπει να παρθούν και είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή Βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή Βουλή», ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας λέει ότι ψηφίζετε μέτρα αντιδημοκρατικά».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Σημείωσε ότι «μετά τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση, μετά τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, ο SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) θα είναι εδώ και θα κάνει κουμάντο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με έναν πρωτοφανή τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα, για περίπου 35 χρόνια».

«Στην αρχή της διαπραγμάτευσης σας ζητούσαν 3,6 δισ. μέτρα και μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση φτάσατε στα 4,9 δισ.» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η οικονομία είχε μπει σε αμυδρούς ρυθμούς ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2016 και στη συνέχεια η οικονομία ξαναβούτηξε στο πηγάδι της ύφεσης. Η Ελλάδα είναι αυτή την ώρα η μόνη χώρα της Ευρωζώνης σε ύφεση».

«Είχατε δεσμευθεί για ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μέχρι το Μάρτιο του 2016 και δεν έχετε κατορθώσει να στείλετε ούτε πέντε σελίδες στην επιτροπή για το πώς βλέπετε την ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μετά το 2018 είναι αδύνατον να διατηρηθούν, εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία και κατέληξε λέγοντας «προσβάλετε τους Έλληνες πολίτες με τους πανηγυρισμούς σας και κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους που σας πίστεψαν. Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς».

Ομιλία του Αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη

στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο μεσοπρόθεσμο

                                                                                                       

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο κ. Δραγασάκης μας είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σχηματίστηκε για 3 λόγους: για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να έχουμε διαφάνεια με τη διερεύνηση των σκανδάλων και να υιοθετήσει η χώρα ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο.

Ας τα δούμε και τα τρία.

Ήρθατε, λοιπόν,  να καταργήσετε τα μνημόνια. Εσείς, οι πιο αντιμνημονιακοί απ΄ όλους, υιοθετείτε το 4ο μνημόνιο έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το 3ο.

Τι είναι εκτός από 4ο μνημόνιο η προνομοθέτηση μέτρων για την περίοδο ’19-20, όταν δηλαδή θα έχει λήξει το 4ο μνημόνιο;

Τι είναι ο έλεγχος του ΔΝΤ για τα περιβόητα αντίμετρα όταν θα έχει λήξει το σημερινό μνημόνιο; Μήπως στις άλλες χώρες που έφυγαν από τα μνημόνια, στην Κύπρο, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία είναι σήμερα το ΔΝΤ και τους ελέγχει για τέτοιου είδους πράξεις;

Αλλά θέλω να μου απαντήσει και ο κ. Δραγασάκης. Έχω εδώ μια δήλωσή του από το Κρήτη TV, 28 Ιανουαρίου 2017. Λέει για τα σημερινά μέτρα :

«Πρέπει, λοιπόν, να πούμε ότι αυτά τα μέτρα είναι εκτός συμφωνίας, άρα δεν πρέπει να παρθούνε.  Δεύτερον, είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή βουλή, είτε εμείς είμαστε, είτε κάποιος άλλος».

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας λέει σήμερα ότι ψηφίζετε μέτρα που είναι αντιδημοκρατικά. Απαντήστε και εσείς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Προσθέτω επίσης για σας που λέτε ότι εγκαταλείπετε τα μνημόνια.

Γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε ότι  μετά τη 2η ανακεφαλαιοποίηση, μετά τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη ο SSM θα είναι εδώ και θα κάνει κουμάντο στο τραπεζικό σύστημα – με ένα τρόπο πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα – για 35 περίπου χρόνια, όσα χρόνια διαρκούν και τα δάνεια;

Γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε ότι εσείς που θα αποκαθιστούσατε την εθνική κυριαρχία είστε εσείς οι οποίοι εγκαταστήσατε το υπερταμείο για 98 χρόνια από σήμερα; 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συνείδησή σας έχει πάει ταξίδι;

Είπε ο κ. Δραγασάκης ότι στην αρχή της διαπραγμάτευσης σας ζητούσαν πολύ σκληρά μέτρα. Ποια είναι τα σκληρά μέτρα;

3,6 δις διάβαζα στις εφημερίδες χωρίς να το διαψεύδει κανείς  από την κυβέρνηση. Και από τα 3,6 δις φτάσατε στα 4,9 δις. 

Ακόμα χειρότερο: Ενώ η ελληνική οικονομία είχε μπει σε κάποιους ρυθμούς αμυδρής ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2016,  στη συνέχεια με την «περήφανη» διαπραγμάτευση η οικονομία ξαναβούτηξε στο πηγάδι της ύφεσης. Και αυτή την  ώρα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που είναι σε ύφεση. Αυτό ήτανε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης; Αυτή ήταν η θετική επίδραση που θα είχε στους  Έλληνες πολίτες;

Είπατε, επίσης, ότι ήρθατε με 2η εντολή να εξυγιάνετε τον δημόσιο βίο από τα σκάνδαλα.

Εγώ θυμάμαι τα εξής:

Έγιναν 3 εξεταστικές επιτροπές. Η πρώτη ήταν για το 1ο και 2ο μνημόνιο. Ήσασταν τόσο ευαίσθητοι  για την εξιχνίαση των πραγμάτων που μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου την ξεχάσατε.

Αμέσως μετά κάνατε την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Πού κατέληξε αυτή η περιβόητη επιτροπή; Ότι δεν υπήρχε κάποια ευθύνη και ξαναστείλατε το φάκελο πίσω στους εισαγγελείς, που έτσι ή αλλιώς είχαν ξεκινήσει από χρόνια να κάνουν τη δουλειά τους. 

Και η 3η εξεταστική επιτροπή ήταν για τον πρώην υπουργό Αμύνης του ΠΑΣΟΚ – που την ψηφίσαμε φυσικά – αλλά απ’  ότι καταλαβαίνω θα καταλήξει στο τέλος να κηρύξει τον εαυτό της αναρμόδιο. Θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Αυτή, λοιπόν, είναι η μεγάλη επιτυχία που έχετε και στον δεύτερο αυτό τομέα της εξυγίανσης του δημοσίου βίου.

Α, ξέχασα: έχετε και την επιτυχία με τον κ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια, όπως, επίσης, και με τον κ. Σαββίδη και την τροπολογία που έφερε ένας βουλευτής της Κοζάνης για ένα θέμα της Ξάνθης.

Μην σας αδικώ! Το έχετε κάνει και αυτό!

Τώρα ερχόμαστε στο θέμα του παραγωγικού μοντέλου της  χώρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο