Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Από τα σαλόνια της Ευρώπης στις … ανηφοριές της Αθήνας. Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο.

1. Αν δεν ήσασταν πολιτικός, τι θα κάνατε τώρα;


Η δικηγορία δε με συγκίνησε ποτέ ιδιαίτερα. Καθώς έχω σπουδάσει και πολιτική επικοινωνία, μάλλον θα ήμουν στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Ένας πιθανός τρίτος τομέας θα ήταν η ενασχόληση με αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς με αυτά ασχολούμαι 13 χρόνια στην Ευρωβουλή.


2. Τι σημαίνει για σας ευτυχία;


Οι Κινέζοι έχουν την απάντηση: Ευτυχία είναι η απόσταση ανάμεσα σ’ αυτό που έχεις και σε αυτό που θέλεις. Μόνο που την απόσταση την ορίζεις πάντοτε εσύ.


3. Ποιο ιστορικό πρόσωπο θαυμάζετε;


Θα έλεγα τον Αϊνστάιν, πολύ απλά γιατί αυτά που χώρεσαν στο δικό του μυαλό (θεωρία σχετικότητας κλπ), δε μπορούν να χωρέσουν με τίποτα στο δικό μου.


4. Ποιο σύγχρονο πρόσωπο θαυμάζετε;


Τον κάθε άνθρωπο που, με πραγματική παιδεία και περίσσευμα καρδιάς, προσφέρει σε αυτούς που έχουν ανάγκη, για να ζούμε όλοι μαζί σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Μια Κρητική μαντινάδα λέει: «Τσ’ Αγίους τους θαυματουργούς ποτέ δεν τους δοξάζω, στους ερημίτες στους φτωχούς τα πάντα θυσιάζω».


5. Το μεγαλύτερό σας ελάττωμα;


Θεωρείτε αλήθεια πως είναι καιρός σε προεκλογική περίοδο να μιλάμε για ελαττώματα; Σοβαρά τώρα: Πιστεύω πως είναι η τάση μου να ξεσπάω σε αυτούς που έχω μεγαλύτερη οικειότητα κι αυτό είναι πολλές φορές άδικο.


6. Το μεγαλύτερό σας προτέρημα;


Καλό είναι, ιδιαίτερα εμείς οι πολιτικοί, να μη μιλάμε μόνοι μας για τα προτερήματά μας και να δίνουμε εύσημα στον εαυτό μας.


7. Τι σας ελκύει σε μια γυναίκα;


Η προσωπικότητά της. Θα ήθελα, βέβαια, να είναι και όμορφη και έξυπνη και γλυκιά. Ζητάω πολλά;


8. Τι σας απωθεί περισσότερο σε έναν άνθρωπο;


Η τσάμπα κακία. Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου την τάση όλων των… κακομούτσουνων που με μοχθηρία θέλουν να κάνουν κακό στους υπόλοιπους χωρίς αιτία.


9. Το χρήμα δεν κάνει τον άνθρωπο, αλλά…


Η μεγαλύτερη χρησιμότητα που είχε το χρήμα για μένα ήταν η δυνατότητα να κάνω κάποια ταξίδια. Αν και υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που είχα πολύ λιγότερα χρήματα στη διάθεσή μου και αισθανόμουν πολύ πιο ευτυχής.


10. Αν εκλεγείτε, ποιο τραγούδι θα παίξετε στο πάρτι σας;


«Τα ποδήλατά μας, όπως τα όνειρά μας, ξέρουν από ανηφοριές». Γιατί όντως θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος στην οποία πρέπει να τιμήσω τις προσδοκίες των πολιτών. Προσωπικά, δε θέλω να είμαι βουλευτής των γάμων, των μνημοσύνων και των δημοσίων σχέσεων. Θέλω να είμαι βουλευτής με συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένο έργο.Μετάβαση στο περιεχόμενο