Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Χαιρετισμός στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας «Rethink Athens, ξανα-σκέψου την Αθήνα»

kx_rethink_athens_27_2_2013Από εδώ και πέρα έχουμε την ολοκλήρωση της μελέτης που θα γίνει με επίβλεψη του Ιδρύματος Ωνάση. Η συγκοινωνιακή μελέτη, στην οποία υπάρχει εμπλοκή της “Αττικό Μετρό” και την οποία την κάνουμε με τη μεγαλύτερη προσοχή, αντιμετωπίζοντας τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν για την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Και φυσικά έχουμε το έργο αυτό καθ’ αυτό. Το έργο εκτός από την ανάπλαση έχει και κατασκευή γραμμής Τραμ από το Σύνταγμα έως  την πλατεία Αιγύπτου. Το συνολικό έργο της ανάπλασης και της κατασκευής του Τραμ υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Θα τα βρούμε από τα κοινοτικά κονδύλια. Είμαι εδώ ακριβώς για να υπογραμμίσω αυτή τη δέσμευση. Θα δουλέψουμε στενά το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων  Επενδύσεων, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, το Αττικό Μετρό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έτσι ώστε να μην καθυστερήσουμε. Μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμες οι μελέτες και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πραγματοποίηση αυτού καθ’ αυτού του έργου.

Ελπίζω κατ’ εξαίρεση να αποφύγουμε τη δικομανία, που έχουμε σε τέτοιου είδους  διαγωνισμούς,  ώστε να τιμήσουμε αυτό που έχουμε πει μέχρι στιγμής και έχουμε συμφωνήσει με το Ίδρυμα Ωνάση, μέχρι το τέλος του 2015 το έργο αυτό να είναι πράξη…

kx_rethink_athens_27_2_2013Χαιρετισμός υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας «Rethink Athens, ξανα-σκέψου την Αθήνα» που διοργάνωσε σήμερα το Ίδρυμα Ωνάση.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του ΥΠΑΝΥΠ Κ. Χατζηδάκη:

Κ. Χατζηδάκης: «Κυρίες και κύριοι σ’ αυτό το έργο στο “Rethink Athens” συνυπάρχουν η παράδοση των εθνικών ευεργετών,  η συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η διακομματική συναίνεση και το πείσμα της Ελλάδας που στην κρίση αυτή δεν τα παρατάει και συνεχίζει την προσπάθεια προς τα εμπρός.

Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Ωνάση και στους μελετητές της μελέτης που επικράτησε. Από την πλευρά μας, συνεχίζοντας όσα είπε και ο κ. Παπαδημούλης, θέλω να  εκφράσω τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται αυτή την προσπάθεια. Όχι θεωρητικά, στην πράξη.

Από εδώ και πέρα έχουμε την ολοκλήρωση της μελέτης που θα γίνει με επίβλεψη του Ιδρύματος Ωνάση. Η συγκοινωνιακή μελέτη, στην οποία υπάρχει εμπλοκή της “Αττικό Μετρό” και την οποία την κάνουμε με τη μεγαλύτερη προσοχή, αντιμετωπίζοντας τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν για την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Και φυσικά έχουμε το έργο αυτό καθ’ αυτό. Το έργο εκτός από την ανάπλαση έχει και κατασκευή γραμμής Τραμ από το Σύνταγμα έως  την πλατεία Αιγύπτου. Το συνολικό έργο της ανάπλασης και της κατασκευής του Τραμ υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Θα τα βρούμε από τα κοινοτικά κονδύλια. Είμαι εδώ ακριβώς για να υπογραμμίσω αυτή τη δέσμευση. Θα δουλέψουμε στενά το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων  Επενδύσεων, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, το Αττικό Μετρό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έτσι ώστε να μην καθυστερήσουμε. Μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμες οι μελέτες και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πραγματοποίηση αυτού καθ’ αυτού του έργου.

Ελπίζω κατ’ εξαίρεση να αποφύγουμε τη δικομανία, που έχουμε σε τέτοιου είδους  διαγωνισμούς,  ώστε να τιμήσουμε αυτό που έχουμε πει μέχρι στιγμής και έχουμε συμφωνήσει με το Ίδρυμα Ωνάση, μέχρι το τέλος του 2015 το έργο αυτό να είναι πράξη.

Η διακομματική συναίνεση που σήμερα υπάρχει θέλω να ελπίζω ότι θα βρει αντανάκλαση στην κοινωνία και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να μην έχουμε μόνο μια καλή αρχή αλλά και μια καλή συνέχεια. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο