Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με θέμα «Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης δεκαετίας» 3ος Σταθμός: «Διαχείριση Κινητικότητας» (ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με θέμα «Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης δεκαετίας»
3ος Σταθμός: «Διαχείριση Κινητικότητας» (ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ)
Kυρίες και Κύριοι,
«Το κυκλοφοριακό, είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και ξέρετε πολύ καλύτερα εσείς – γιατί το μελετάτε επιστημονικά- απ’ ότι το μελετώ και το έχω ζήσει εγώ. Έχει τύχει και έχω ασχοληθεί με το θέμα αυτό ως πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι αλήθεια, ότι στην Αθήνα έχουμε ένα πρόβλημα ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το κυκλοφοριακό. Τα αυτοκίνητα στη χώρα μας σε σχέση με το 1990 έχουν αυξηθεί πάνω από 130% και επομένως αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλος είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, έχουν δοκιμαστεί διάφορες λύσεις σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πρέπει να τις μελετήσουμε με προσοχή και με προσοχή επίσης να πάρουμε όσα μέτρα είναι να πάρουμε. Δεν πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα και πρέπει να κουβεντιάσουμε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Το βέβαιον είναι, ότι στο διάλογο αυτό, ο οποίος πρέπει να γίνει, είναι ανάγκη να ληφθεί υπόψη και η άποψη του Συλλόγου των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Αυτή είναι η δουλειά σας, αυτό είναι το επιστημονικό σας αντικείμενο, θα ήταν παράδοξο η πολιτεία να αγνοήσει τις θέσεις σας.
Επομένως, περιμένουμε τις απόψεις και της σημερινής ημερίδας και τις γενικότερες απόψεις του συλλόγου σας.
Να ξέρετε, ότι εγώ ως Υπουργός Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας, το Υπουργείο, θα συζητά συχνά μαζί σας και εν τω μεταξύ είμαστε δεσμευμένοι σε αυτά που ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει. Προχωρούμε την επέκταση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και τον εκσυγχρονισμό τους, προχωρεί το Μετρό, προχωράει το Τραμ, προχωράει ο Προαστιακός. Αυτά θα συνεχιστούν και σε αυτή την τετραετία, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον Αθηναίο πολίτη, ο οποίος πρέπει και αυτός με το προσωπικό του
παράδειγμα να βοηθήσει, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το θέμα είναι πολύ ευρύτερο και γι’ αυτό το λόγο είναι ανάγκη να το κουβεντιάσουμε εν εκτάσει και με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και μέσω αυτών να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του Αθηναίου και του Έλληνα πολίτη.
Διότι οι κυβερνήσεις και οι Υπουργοί δεν κρίνονται ούτε από τα συνέδρια σαν το σημερινό, ούτε από τις ρητορικές τους ικανότητες, ούτε από τις δημόσιες σχέσεις τους. Κρίνονται από το τι αφήνουν πίσω τους. Και εγώ ως Υπουργός θα ήθελα με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση τη δική σας, να αφήσω κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό πίσω μου».
Από το Γραφείο Τύπου

 

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με θέμα «Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης δεκαετίας» 3ος Σταθμός: «Διαχείριση Κινητικότητας» (ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ) 
Kυρίες και Κύριοι, 

 

«Το κυκλοφοριακό, είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και ξέρετε πολύ καλύτερα εσείς – γιατί το μελετάτε επιστημονικά- απ’ ότι το μελετώ και το έχω ζήσει εγώ. Έχει τύχει και έχω ασχοληθεί με το θέμα αυτό ως πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι αλήθεια, ότι στην Αθήνα έχουμε ένα πρόβλημα ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το κυκλοφοριακό. Τα αυτοκίνητα στη χώρα μας σε σχέση με το 1990 έχουν αυξηθεί πάνω από 130% και επομένως αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλος είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, έχουν δοκιμαστεί διάφορες λύσεις σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πρέπει να τις μελετήσουμε με προσοχή και με προσοχή επίσης να πάρουμε όσα μέτρα είναι να πάρουμε. Δεν πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα και πρέπει να κουβεντιάσουμε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Το βέβαιον είναι, ότι στο διάλογο αυτό, ο οποίος πρέπει να γίνει, είναι ανάγκη να ληφθεί υπόψη και η άποψη του Συλλόγου των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Αυτή είναι η δουλειά σας, αυτό είναι το επιστημονικό σας αντικείμενο, θα ήταν παράδοξο η πολιτεία να αγνοήσει τις θέσεις σας. Επομένως, περιμένουμε τις απόψεις και της σημερινής ημερίδας και τις γενικότερες απόψεις του συλλόγου σας. Να ξέρετε, ότι εγώ ως Υπουργός Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας, το Υπουργείο, θα συζητά συχνά μαζί σας και εν τω μεταξύ είμαστε δεσμευμένοι σε αυτά που ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει. Προχωρούμε την επέκταση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και τον εκσυγχρονισμό τους, προχωρεί το Μετρό, προχωράει το Τραμ, προχωράει ο Προαστιακός. Αυτά θα συνεχιστούν και σε αυτή την τετραετία, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον Αθηναίο πολίτη, ο οποίος πρέπει και αυτός με το προσωπικό του παράδειγμα να βοηθήσει, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το θέμα είναι πολύ ευρύτερο και γι’ αυτό το λόγο είναι ανάγκη να το κουβεντιάσουμε εν εκτάσει και με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και μέσω αυτών να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του Αθηναίου και του Έλληνα πολίτη. Διότι οι κυβερνήσεις και οι Υπουργοί δεν κρίνονται ούτε από τα συνέδρια σαν το σημερινό, ούτε από τις ρητορικές τους ικανότητες, ούτε από τις δημόσιες σχέσεις τους. Κρίνονται από το τι αφήνουν πίσω τους. Και εγώ ως Υπουργός θα ήθελα με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση τη δική σας, να αφήσω κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό πίσω μου». 

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο