Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Χαμένος ούτως ή αλλιώς ο κ. Τσίπρας – άρθρο στην εφημερίδα “Τα Νέα”

Να μην μιλήσουμε λοιπόν για την Ευρώπη σ’ αυτές τις ευρωεκλογές; Να μιλήσουμε! Να πούμε αν θέλουμε μια Ευρώπη ανταγωνιστική που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και θα προσελκύει επενδύσεις ή αν θέλουμε μια Ευρώπη κρατικίστικη που θα σέρνεται χωρίς προοπτική, αν ακολουθήσουμε τις συνταγές των φίλων του κ. Τσίπρα. Να πούμε αν θέλουμε μια Ευρώπη που θα έχει μια πραγματικά κοινή μεταναστευτική πολιτική με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταναστών ή αν θέλουμε μια Ευρώπη «ρεσεψιονίστ» η οποία θα αντιδρά με επιπολαιότητα και ιδεοληψία στο μεγάλο αυτό ζήτημα όπως φαίνεται να θέλει η ευρωπαϊκή Αριστερά. Να πούμε αν θέλουμε μια Ευρώπη που έστω και σε στενότερο κύκλο θα έχει μια πραγματικά κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, πράγμα που θα είναι εις όφελος της Ελλάδας, ή αν θα επιμένουμε σε δοξασίες του τύπου «να διαλυθεί το ΝΑΤΟ», όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα.

Να μιλήσουμε όμως και για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Θέλουμε μια Ελλάδα στο περιθώριο των εξελίξεων, απομονωμένοι σε ένα θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης της ευρωζώνης, όπως συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση, ή θέλουμε μια Ελλάδα δυναμική, στον πυρήνα της Ευρώπης, που θα ξεπεράσει επιτέλους την κρίση υιοθετώντας ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα; Θέλουμε μια Ελλάδα που θα αφήνει ανεκμετάλλευτους τους κοινοτικούς πόρους για την περιφερειακή ανάπτυξη και την απασχόληση όπως συμβαίνει σήμερα καθώς είμαστε 23οι στις απορροφήσεις στην ΕΕ ή θέλουμε μια Ελλάδα που, χωρίς μεγάλα λόγια αλλά πραγματική διοικητική επάρκεια, θα κατορθώσει να αξιοποιήσει πραγματικά τους κοινοτικούς πόρους και να επιταχύνει την ανάπτυξή της; Θέλουμε μια Ελλάδα που θα είναι πλούσια στα λόγια και φτωχή στα αποτελέσματα όπως συμβαίνει με τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες ή θέλουμε μια Ελλάδα που θα ακολουθήσει επιτέλους το δρόμο της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας αλλά και της Κύπρου και θα γίνει μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα;

Η απάντηση σ’ όλα αυτά είναι προφανής. Αλλά εξίσου προφανές είναι πως αυτή την ώρα οι Έλληνες πολίτες καλούνται σε τούτες τις Ευρωεκλογές – αν γίνουν μόνες τους – να ψηφίσουν στην πατρίδα μας μετά από 4 χρόνια. Η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση είναι μεγάλη. Το μήνυμα «φύγετε» ακούγεται παντού. Επομένως ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία δεν ήθελε να προσδώσει αυτή την πολιτική διάσταση στις ευρωεκλογές, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Το βράδυ των ευρωεκλογών όλοι μας, πολιτικοί και πολίτες, θα βγάλουμε συμπεράσματα, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση. Και όπως φαίνεται τα συμπεράσματα θα είναι παραπάνω από αρνητικά για τον κ. Τσίπρα και τους φίλους του. Διότι είπαν ψέματα σε όλους τους Έλληνες. Διότι έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους. Διότι υπέγραψαν την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά και διότι κατέχουν πια πανευρωπαϊκό ρεκόρ κυνισμού, καθώς είναι έτοιμοι να πουν και να κάνουν τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους. Αυτά ενοχλούν τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι στην κάλπη θα αφήσουν τον κ. Τσίπρα χωρίς νέες αυταπάτες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο