Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Χατζηδάκης-Μαστοράκης: Ο Πειραιάς να γίνει έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας

Κοινή πρωτοβουλία έτσι ώστε ο Πειραιάς να οριστεί ως έδρα του υπό σύσταση Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανέλαβαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Μανώλης Μαστοράκης, που κατέχουν τις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντίστοιχα. Με επιστολή τους στην Επίτροπο κ. Ντε Παλάθιο, αρμόδια για θέματα μεταφορών υποστηρίζουν ανάλογο αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης.


Οι κ.κ. Μαστοράκης και Χατζηδάκης, επισημαίνουν την μακρά ιστορία και ναυτική παράδοση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, καθώς και το στρατηγικό του ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.


“Η επιλογή του Πειραιά ως έδρα του νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια της ναυσιπλοίας, επισημαίνουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ελλάδα, η οποία είναι μια χώρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την θάλασσα, με μακρά ναυτική παράδοση και ισχυρή ναυτιλία”. Και προσθέτουν ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση, ήτοι 43% του κοινοτικού τονάζ, ενώ της αναλογεί το 55% του συνόλου της κοινοτικής χωρητικότητας, ενώ στην ναυτιλία απασχολούνται χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι.


“Ο Πειραιάς σήμερα,” συνεχίζουν οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μαστοράκης, “αποτελεί κέντρο για πολλές ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και σχετικές βοηθητικές υπηρεσίες, οι οποίες μαζί με την υπάρχουσα υποδομή και γνώση τον καθιστούν επίκεντρο της σύγχρονης οικονομικής ανάπτυξης στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.”


Τέλος, οι δύο Ευρωβουλευτές επισημαίνουν ότι με εξαίρεση το κέντρο για την ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο στεγάζεται στην Θεσσαλονίκη και τον οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντικός ευρωπαϊκός οργανισμός, η Ελλάδα δεν φιλοξενεί κανένα άλλο οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο