Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Χειροτερεύει η θέση της Ελλάδας ως προς την ανταγωνιστικότητα

newspaper_120x80

“Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Η ήδη προβληματική θέση της χώρας μας στο διεθνή πίνακα κατάταξης επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο.”

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την περαιτέρω χειροτέρευση της θέσης της Ελλάδας ως προς την ανταγωνιστικότητα :

 

«Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Η ήδη προβληματική θέση της χώρας μας στο διεθνή πίνακα κατάταξης επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του International Institute for Management and Development (IMD), που δημοσιοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η Ελλάδα κατέλαβε την 56η θέση μεταξύ 59 χωρών, που μελετώνται διεθνώς από το Ινστιτούτο. Έτσι, σημείωσε πτώση κατά 10 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο!

Από την πλευρά μας οφείλουμε να παραδεχόμαστε τα προβλήματα του παρελθόντος. Αλλά και από την δική της πλευρά η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχθεί ότι, παρά τις διακηρύξεις της, η κατάσταση στο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα φιλική στην επιχειρηματικότητα έχουν κατατεθεί. Ωστόσο, χρειάζεται δράση από την κυβέρνηση. Και χρειάζεται τώρα».

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο