Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Χρειάζεται εθνική ανακωχή για μια τετραετία” – Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην ιστοσελίδα euro2day

IMG_0515

 «Χρειάζεται εθνική ανακωχή για μια τετραετία», δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα euro2day.gr

Μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, προκειμένου αυτή να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της χώρας, θεωρεί «ως παραπάνω από αναγκαία» ο Κωστής Χατζηδάκης.  Καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας διεθνώς για την πρόθεσή της να επιτύχει και να ανακάμψει. Πρέπει να δώσουμε στις αγορές και στους ξένους επενδυτές μια «ευχάριστη έκπληξη».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά «όχι ως πρώτο βιολί», υπογραμμίζοντας ότι ενώ είχε την ευκαιρία το προηγούμενο επτάμηνο, τελικώς επιδείνωσε τη θέση της χώρας.

«Πληρώσαμε τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει, καταλήγοντας πως η διαχείριση και η διαπραγμάτευση που έκανε ήταν κακή και κόστισε χρόνο και χρήμα στη χώρα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

Πέρα από την ανάγκη κυβερνητικής συνεννόησης, ο Κωστής Χατζηδάκης προτάσσει την ανάγκη να είναι αποτελεσματική, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί κανείς να τα καταφέρει μόνος του. Συσχετίζει δε την όποια πιθανή βελτίωση των όρων της νέας δανειακής συμφωνίας με την αποτελεσματικότητα και την απόδοση της νέας κυβέρνησης, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γενικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών και την ευθύνη της όποιας νέας κυβέρνησης, ο Κωστής Χατζηδάκης αναδεικνύει ως μείζον ζήτημα την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας. «Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας, αυξάνοντας φόρους και μειώνοντας μισθούς», αναφέρει. Επικεντρώνεται στην ανάγκη προσέλκυσης άμεσων ξένων και εγχώριων ιδιωτικών επενδύσεων.

«Το πακέτο Γιούνκερ αποτελεί μόνον το 1/6 των αναγκαίων επενδύσεων για τη χώρα», αναφέρει και επαναλαμβάνει πως πρέπει να σταματήσουμε να ενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα.

Ζητά στήριξη της επιχειρηματικότητας. «Ας σταματήσουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα την κοινή λογική ως νεοφιλελευθερισμό», τονίζει, σημειώνοντας ότι πολλές από τις θέσεις που εκφράζει υποστηρίζονται και από κεντροαριστερά κόμματα στην Ευρώπη.

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο