Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε την πρόοδο της τελευταίας τετραετίας-συνέντευξη στην εφημερίδα REALNEWS

«H Ελλάδα χρειάζετα καθαρές λύσεις και αυτό περνάει μέσα από την αυτοδυναμία της Ν.Δ, για να μην υπάρξουν αναταράξεις και ακυβερνησία», τονίζει στη Realnews ο αντιπρόεδρος του κόμματος και βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός εργασίας ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει πως επιτίθεται στους ψηφοφόρους που δεν τον ψήφισαν. «Υποτιμώντας ακόμα και τις νοητικές τους ικανότητες, κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για σύνδρομο της Στοκχόλμης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Χατζηδάκης μιλά για τις προτεραιότητες της Ν.Δ, εφόσον οι πολίτες ανανεώσουν την κυβερνητική θητεία της, ενώ αναφέρεται και στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και σημειώνει πως «η αναθεώρηση του Συντάγματος , ούτως ή άλλως, βάσει των προβλέψεων του ίδιου του Συντάγματος απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις».

Τέλος, τονίζει πως οι πολίτες κατάλαβαν ότι από τη μια μεριά υπήρχε ένα πρόγραμμα, ένα σχέδιο και ένας αρχηγός: η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ από την άλλη πλευρά υπήρχε ένα ραντεβού σταα τυφλά.

 

Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου θα πάμε σε τρίτες κάλπες ή τότε μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία;

 Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρές λύσεις και αυτό περνάει μέσα από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας! Για να μην υπάρξουν αναταράξεις και ακυβερνησία που θα βλάψουν την οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας. Για να έχουμε, πρώτα πολιτική σταθερότητα, και στη συνέχεια οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Έναν καθαρό ορίζοντα. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών, η επιτυχία αυτού του στόχου δεν είναι στη σφαίρα των ευχών. Πρέπει, όμως, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, να συνεχίσουμε την προσπάθεια να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη της χώρας! Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε!

Ο Αλέξης Τσίπρας παντως είπε ότι ουσιαστική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ. Τι λετε;

 Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπερδευτεί με τη στρατηγική και την τακτική του κ. Τσίπρα σε αυτές τις εκλογές. Θυμηθείτε την πρόταση κυβέρνηση προς τον κ. Βαρουφάκη, έπειτα την κυβέρνηση μειοψηφίας, κάτοπιν την κυβέρνηση ειδικού σκοπού κλπ. Τώρα πάλι έχουν ένα σύνδρομο άρνησης. Και επιτίθενται στους ψηφοφόρους που δεν τους ψήφισαν. Υποτιμώντας ακόμα και τις νοητικές τους ικανότητες! Κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για σύνδρομο της Στοκχόλμης! Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μίλησε για οδυνηρό αποτέλεσμα για όσους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία! Νομίζουν ότι ο λαός τους χρωστάει, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ψευδολογούν κατ’ εξακολούθηση. Και ότι προκαλούν με τον πολιτικό τους κυνισμό. Γεννήθηκαν εισαγγελείς και συνεχίζουν ως εισαγγελείς!

 Το ποσοστό που έδωσαν οι πολίτες στην ΝΔ σημαίνει και επιβράβευση του κυβερνητικού έργου ή κερδίσατε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θόλωσε το μήνυμα του με την απλή αναλογική και την κυβέρνηση ηττημένων ή ειδικού σκοπού;

 Στις εκλογές υπήρξαν δύο ήττες και μία νίκη. Πρώτον, ήταν μία ήττα της τοξικής και της εμπαθούς αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ακραίου και λαϊκίστικου προγράμματός του. Ενώ, φυσικά, μέτρησε και το κλείσιμο του ματιού στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Δεύτερον, ήταν μία ήττα της απλής αναλογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε μέσα στην παγίδα που πήγε να στήσει στη Νέα Δημοκρατία. Διότι οι πολίτες κατάλαβαν ότι από τη μια μεριά υπήρχε ένα πρόγραμμα, ένα σχέδιο και ένας αρχηγός: η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ από την άλλη πλευρά υπήρχε ένα ραντεβού στα τυφλά. Τρίτον, ήταν μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Διότι, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη τετραετία, καταφέραμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα αρκετά σκαλιά πιο ψηλά: στην εξωτερική πολιτική, στην αμυντική της θωράκιση, στην ψηφιακή επανάσταση στο κράτος, στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική πολιτική. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ειδικά, με τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ, την εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, τις δράσεις για τους ανάπηρους συμπολίτες μας. Ασκήθηκε, δηλαδή, μία κοινωνική πολιτική στην πράξη. Και, προφανώς, οι πολίτες όλα αυτά τα εκτίμησαν! Δείτε άλλωστε τα αποτελέσματα σε λαϊκές συνοικίες: στη Νέα Ιωνία, τη Μεταμόρφωση, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Κερατσίνι, το Πέραμα…

Σε μια νέα κυβέρνηση ΝΔ πού θα δοθούν προτεραιότητες; Επιδιώκετε να κερδίσετε ακόμα και με 180 έδρες ώστε να προχωρήσετε και σε Συνταγματική Αναθεώρηση;

 Οπως έχουμε ήδη πει, οι προτεραιότητές μας για την επόμενη τετραετία είναι βασικά εξής: ανάπτυξη με λιγότερες ανισότητες, υψηλότεροι μισθοί, καλύτερη Δημόσια Υγεία και ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Με ψηφιοποίηση παντού και αξιολόγηση παντού. Αυτές τις προτεραιότητες θα υπενθυμίσουμε στην πορεία προς τις νέες εκλογές. Και θα εργαστούμε ώστε να «φτάσουν» σε ακόμη περισσότερους πολίτες! Ενώ θα σημειώσουμε την ανάγκη, ότι για να επιτευχθούν, απαιτείται μία σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση! Η αναθεώρηση του Συντάγματος, ούτως ή άλλως, βάσει των προβλέψεων του ίδιου του Συντάγματος απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

 Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει και αλλο τα ποσοστά του και να διεκδικήσει ακόμα και τη θέση της αξιωματικης αντιπολίτευσης με βάση τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής;

 Αυτά αφορούν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, τρέχουμε σε μία κούρσα. Και όταν τρέχεις σε μία κούρσα, δεν μπορείς να κοιτάς ούτε γύρω-γύρω ούτε προς τα πίσω. Πρέπει να κοιτάς μπροστά. Στις εκλογές που έρχονται, όπως και σε όλες τις εκλογές, οι πολίτες ψηφίζουν για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Όχι για το ποιος θα είναι αντιπολίτευση. Διεκδικούμε λοιπόν κάθε ψήφο. Την ψήφο όλων όσων μας ψήφισαν και ακόμα περισσότερων! Η ελπίδα που ξεπρόβαλε στις 21 Μαΐου, πρέπει στις 25 Ιουνίου να γίνει πραγματικότητα! Δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε την πρόοδο της τελευταίας τετραετίας!

Βγήκατε πρώτος σε σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας. Τι σημαίνει αυτό για εσας;

 Είναι μεγάλη τιμή για εμένα το ότι σχεδόν 1 στους 2 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τίμησε με την ψήφο του, αναδεικνύοντάς με και πάλι πρώτο βουλευτή της περιφέρειας. Και μάλιστα με 76 χιλιάδες σταυρούς, που είναι παραπάνω από τις προηγούμενες εκλογές. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου γι’αυτό. Η αγάπη και η στήριξη των πολιτών είναι, όμως, ταυτόχρονα και ένα βάρος στους ώμους μου: Να συνεχίζω να βάζω τα δυνατά μου για να κάνω το καλύτερο δυνατό απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Να συνεχίσω να προωθώ σύγχρονες, ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις και λύσεις κοινής λογικής: Όπως έχω κάνει για την Ολυμπιακή, η οποία ήταν μία πληγή που έκλεισε, τα περιφερειακά αεροδρόμια που από παραπήγματα έγιναν πόλοι ανάπτυξης, τη ΔΕΗ που απέφυγε την χρεοκοπία και τώρα έχει μία αξιοθαύμαστη ανοδική πορεία, τον ΕΦΚΑ που έχει μπει σε μία νέα εποχή. Έτσι θα συνεχίσω. Πάντα μπροστά στη μάχη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη! Για μια πολιτική με αξίες και αποτέλεσμα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο