Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Διαγωνισμός ζωγραφικής για την Ευρώπη σε όλα τα λύκεια της Ελλάδας με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Ζορμπά και Χατζηδάκη

Διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές λυκείου με θέμα “το μέλλον της Ευρώπης – δικό μου μέλλον”, διοργανώνουν ο ευρωβουλευτής της Nέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μυρσίνη Ζορμπά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.


Ο διαγωνισμός ζωγραφικής θα διοργανωθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών ώστε να αναπτύξουν δημιουργικά τον προβληματισμό τους για τα ευρωπαϊκά θέματα και να προσεγγίσουν βαθύτερα την Ευρωπαϊκή οικοδόμηση.


Οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν τα έργα έως τις 10 Ιανουαρίου 2002 στα σχολεία τους και στη συνέχεια επιτροπές αποτελούμενες από καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αξιολογήσουν τα έργα.. Τα καλύτερα έργα από όλη την Ελλάδα θα εκτεθούν σε αίθουσα τέχνης ή σε πνευματικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των νεαρών ελλήνων ζωγράφων. Το, δε, βραβείο για τον καλύτερο ζωγράφο από κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλες από τις 15 Απριλίου έως τις 18 Απριλίου 2002 του οποίου τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, διατροφής και ξενάγησης θα καλυφθούν από τους κ.κ. Ζορμπά και Χατζηδάκη.


Το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει ήδη σχετική εγκύκλιο με όλες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού σε όλα τα λύκεια της χώρας, έτσι ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και προετοιμασία των μαθητών.


Οι ευρωβουλευτές Μυρσίνη Ζορμπά και Κωστής Χατζηδάκης δήλωσαν σχετικά:


“Η πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αφορά κατ’ εξοχήν τις νέες και τους νέους. Η γλώσσα της δημιουργίας δεν γνωρίζει σύνορα. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς να φιλοξενήσουμε στις Βρυξέλλες τους μαθητές που θα επιλέξουν να μοιραστούν μαζί μας τις ελπίδες τους για το μέλλον της Ευρώπης. Ένα μέλλον το οποίο, άλλωστε, τους ανήκει. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξουν οι Έλληνες μαθητές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσα από τα έργα τους, τη δική τους εικόνα της Ευρώπης. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου ο οποίος αγκάλιασε την ιδέα και επέτρεψε να πραγματοποιηθεί αυτός ο διαγωνισμός εξασφαλίζοντας και τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας”


Μετάβαση στο περιεχόμενο