Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Διευθέτηση προβλήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων Δημόσιας Χρήσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
κκ Συντάκτες Υπ. Ανάπτυξης
Tρίτη 9 Οκτωβρίου 2007
Mε παρέμβαση του Υπουργού  Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη, διευθετείται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ανάμεσα στις εταιρείες πετρελαιοειδών και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων Δημοσίας Χρήσης. Συγκεκριμένα:
Μετά από συνεχείς συσκέψεις παρουσία εκπροσώπων των δύο μερών, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών
κ Κωστή Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, καθορίζονται τα εξής:
1.Ο αριθμός βυτιοφόρων Ιδιωτικής Χρήσης που μπορούν να κατέχουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ορίζεται στο 0,095 ο/οοο ( μηδέν κόμμα μηδέν ενενήντα πέντε τοις χιλίοις) του συνολικού όγκου πωλήσεων υγρών καυσίμων  της προηγούμενης χρονιάς (σύνολο μικτού βάρους βυτιοφόρων σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων καυσίμων).
Με τον τρόπο αυτό, ρυθμίζεται η χορήγηση αδειών βυτιοφόρων Ιδιωτικής Χρήσης στις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, η οποία παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 1994.
2. Γίνεται αποδεκτό το αίτημα των εταιρειών πετρελαιοειδών για την κυκλοφορία όλων των βυτιοφόρων αυτοκινήτων που είχαν παραγγελθεί προ της 29ης/3/2006 (ημερομηνία απαγόρευσης αντικατάστασης) και έχουν παραληφθεί έως σήμερα.
3.Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών θα προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραίτησή τους από την προσφυγή που έχουν υποβάλλει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ για όλα τα παραπάνω θέματα.
Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών  Κωστής Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους των δύο πλευρών για την καλή τους διάθεση στο διάλογο και δήλωσε:
«Ευχαριστώ και τις δύο πλευρές για την καλή διάθεση που έδειξαν. Πιστεύω στη λύση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου, που αποτελεί άλλωστε καθημερινή πρακτική στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το να ξεπεράσουμε ακραίες και συγκρουσιακές αντιλήψεις, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε ως λαός».
Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    
Tρίτη 9 Οκτωβρίου 2007     

 

Mε παρέμβαση του Υπουργού  Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη, διευθετείται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ανάμεσα στις εταιρείες πετρελαιοειδών και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων Δημοσίας Χρήσης. Συγκεκριμένα: Μετά από συνεχείς συσκέψεις παρουσία εκπροσώπων των δύο μερών, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Κωστή Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, καθορίζονται τα εξής:
1.Ο αριθμός βυτιοφόρων Ιδιωτικής Χρήσης που μπορούν να κατέχουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ορίζεται στο 0,095 ο/οοο ( μηδέν κόμμα μηδέν ενενήντα πέντε τοις χιλίοις) του συνολικού όγκου πωλήσεων υγρών καυσίμων  της προηγούμενης χρονιάς (σύνολο μικτού βάρους βυτιοφόρων σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων καυσίμων).Με τον τρόπο αυτό, ρυθμίζεται η χορήγηση αδειών βυτιοφόρων Ιδιωτικής Χρήσης στις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, η οποία παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 1994. 
2. Γίνεται αποδεκτό το αίτημα των εταιρειών πετρελαιοειδών για την κυκλοφορία όλων των βυτιοφόρων αυτοκινήτων που είχαν παραγγελθεί προ της 29ης/3/2006 (ημερομηνία απαγόρευσης αντικατάστασης) και έχουν παραληφθεί έως σήμερα.
3.Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών θα προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραίτησή τους από την προσφυγή που έχουν υποβάλλει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ για όλα τα παραπάνω θέματα. Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών  Κωστής Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους των δύο πλευρών για την καλή τους διάθεση στο διάλογο και δήλωσε:«Ευχαριστώ και τις δύο πλευρές για την καλή διάθεση που έδειξαν. Πιστεύω στη λύση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου, που αποτελεί άλλωστε καθημερινή πρακτική στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το να ξεπεράσουμε ακραίες και συγκρουσιακές αντιλήψεις, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε ως λαός». 
Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο