Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις μετά τα εγκαίνια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Θριάσιο Πεδίο (σταθμός Ασπρόπυργος) με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο

kx_ikonio_thriaseio_28_2_2013Ξεπεράστηκαν δυσκολίες χρόνων και πολλές δικαστικές εμπλοκές και πλέον παραδίδεται σήμερα το σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο – Ικόνιο. Ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο, 17 χιλιόμετρα με δέκα σήραγγες και δέκα γέφυρες. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεχνικό έργο. Ακόμα περισσότερο όμως η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο όσο και για το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά, ένα πολύ μεγάλο λιμάνι για τα ευρωπαίκά δεδομένα, ήταν αποκομμένο από τον σιδηρόδρομο την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλάει για συνδυασμένες μεταφορές. Τώρα πια τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος όσο και το λιμάνι του Πειραιά μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή. Την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών και αυτή η εξέλιξη δίνει δύναμη τόσο στο σιδηρόδρομο όσο και στο λιμάνι. Αυτό το έργο είναι άλλωστε η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αύριο θα υπάρξει η υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Όλες αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση. Προχωρεί μπροστά και θα περάσει στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. 

kx_ikonio_thriaseio_28_2_2013Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης εγκαινίασαν σήμερα τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει την περιοχή του Θριασίου (σταθμός Ασπρόπυργος) με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο. 

Ακολουθούν οι δηλώσεις των υπουργών Κ. Χατζηδάκη και Κ. Μουσουρούλη και του διευθύνoντος συμβούλου της PCT SA, Captain Fu Chengqiu: 

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης:

Κ. Χατζηδάκης: «Ξεπεράστηκαν δυσκολίες χρόνων και πολλές δικαστικές εμπλοκές και πλέον παραδίδεται σήμερα το σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο – Ικόνιο. Ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο, 17 χιλιόμετρα με δέκα σήραγγες και δέκα γέφυρες. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεχνικό έργο. Ακόμα περισσότερο όμως η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο όσο και για το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά, ένα πολύ μεγάλο λιμάνι για τα ευρωπαίκά δεδομένα, ήταν αποκομμένο από τον σιδηρόδρομο την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλάει για συνδυασμένες μεταφορές. Τώρα πια τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος όσο και το λιμάνι του Πειραιά μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή. Την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών και αυτή η εξέλιξη δίνει δύναμη τόσο στο σιδηρόδρομο όσο και στο λιμάνι. Αυτό το έργο είναι άλλωστε η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αύριο θα υπάρξει η υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Όλες αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση. Προχωρεί μπροστά και θα περάσει στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης:

Κ. Μουσουρούλης: «Υποδεχόμαστε με πολλή χαρά εδώ στον Πειραιά τον υπουργό Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα μια πολύ σημαντική εμπορευματική γραμμή. Μια γραμμή που θα κάνει το λιμάνι του Πειραιά να «πετάει». Θα δώσει ανταγωνιστικότητα στις υποδομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα δημιουργήσει ανάπτυξη με ισχυρές θέσεις εργασίας. Ως υπουργός Ναυτιλίας που εργάστηκα και συνεχίζω κι εργάζομαι για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, κυρίως όσον αφορά στα λιμάνια, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Ευχαριστώ τον υπουργό και τους συνεργάτες του και όλους όσοι εργάστηκαν, τους φορείς υλοποίησης, γι’ αυτό το δύσκολο τεχνικό έργο που τόσα χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να ολοκληρώσει».

 

Και ο διευθύνων σύμβουλος της PCT SA, Captain Fu Chengqiu:

Captain Fu Chengqiu: «Πιστεύω ότι αυτό το έργο θα είναι ιδιαιτέρως καλό για την Ελλάδα στο μέλλον. Εμείς στην COSCO έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και θέλουμε να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την COSCO και την

HP».

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο