Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Χάρη Κυριαζή

kx_sev_25_4_2013Για να καταλάβετε με τι παλεύουμε: σε αυτές εδώ τις 780 σελίδες καταγράφονται τα προβλήματα σε σχέση με την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Είναι μελέτη που χρηματοδότησε το Υπουργείο από το ΕΣΠΑ. Έγινε λοιπόν μια καταγραφή σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και η οποία δείχνει ακριβώς πόσο τεράστια προβλήματα έχουμε μπροστά μας. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε αυτά τα προβλήματα.

Μιλήσαμε σήμερα με το ΣΕΒ. Θα είμαστε σε επαφή με όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και έχουμε συμφωνήσει και με την Τasκ Force μέχρι τα τέλη Ιουνίου να καταστρώσουμε ένα αρχικό πλάνο, ένα πλαίσιο δράσης για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το χάλι. Στη συνέχεια, μέχρι το Σεπτέμβριο  να πάμε σε περισσότερη εξειδίκευση και μέσα σε ένα εύλογο χρονικό ορίζοντα να δούμε πώς μπορεί το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί σφαιρικά…

kx_sev_25_4_2013Κ. Χατζηδάκης: «Για να καταλάβετε με τι παλεύουμε: σε αυτές εδώ τις 780 σελίδες καταγράφονται τα προβλήματα σε σχέση με την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Είναι μελέτη που χρηματοδότησε το Υπουργείο από το ΕΣΠΑ. Έγινε λοιπόν μια καταγραφή σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και η οποία δείχνει ακριβώς πόσο τεράστια προβλήματα έχουμε μπροστά μας. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε αυτά τα προβλήματα.

Μιλήσαμε σήμερα με το ΣΕΒ. Θα είμαστε σε επαφή με όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και έχουμε συμφωνήσει και με την Τasκ Force μέχρι τα τέλη Ιουνίου να καταστρώσουμε ένα αρχικό πλάνο, ένα πλαίσιο δράσης για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το χάλι. Στη συνέχεια, μέχρι το Σεπτέμβριο  να πάμε σε περισσότερη εξειδίκευση και μέσα σε ένα εύλογο χρονικό ορίζοντα να δούμε πώς μπορεί το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί σφαιρικά.

Έχουν γίνει και στο παρελθόν βήματα. Δεν θέλω να τα μηδενίσω. Αντιθέτως. Αλλά είναι προφανές ότι είχαμε αποφασίσει ιστορικά να δέσουμε με πολλά σχοινιά τον εαυτό μας. Kαι αυτό θέλω να πω ίσως είναι το δυσκολότερο πράγμα το οποίο έχουμε να κάνουμε σε αυτό το υπουργείο, οι αδειοδοτήσεις. Είναι τέτοια η γραφειοκρατία, που πραγματικά θα πρέπει να οργανωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι αυτό είναι μια δέσμευση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, διότι είναι κομβικής σημασίας στο να προσελκύσουμε επενδύσεις».

Χ. Κυριαζής: «Εμείς έχουμε σαν ΣΕΒ εκδώσει ένα δελτίο Τύπου, οπότε θα πάρετε τις απόψεις γι’ αυτά που λέγαμε και αυτά που είπαμε στον Υπουργό. Ίσως το μόνο πρόσθετο που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι το Υπουργείο ήδη δεσμεύτηκε απέναντί μας να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, ώστε πραγματικά να υπάρχει μια επίλυση του προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο όγκος αυτός που βλέπετε αφορά περίπου υπολογίζεται στο 1/3 των αδειοδοτικών διαδικασιών που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις γενικά. Προφανώς αυτός ο όγκος αφορά τις επιχειρήσεις κυρίως της βιομηχανίας εξορυκτικών δραστηριοτήτων και συναφών. Επομένως υπάρχουν και σωρεία άλλων δραστηριοτήτων που ακόμη δεν έχουν εξεταστεί.

Και εν πάση περιπτώσει ότι είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία με τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα για να βγει μια άκρη, γιατί κάθε άλλη λύση που έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε πολύ και ευχαριστούμε και τον Υπουργό γιατί δούλεψε μαζί μας».


Μετάβαση στο περιεχόμενο