Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

kx_koumoutsakos_26_3_2014

Με τον κ. Κουμουτσάκο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, είχαμε μια συζήτηση για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής και κυρίως μια συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ. Το νέο ΕΣΠΑ, που χρειάζεται ένα καινούργιο πνεύμα.

Από τη συζήτηση είχα μια ακόμα φορά την ευκαιρία να καταλάβω πως ο κ. Κουμουτσάκος φέρνει πράγματι αυτό το καινούργιο πνεύμα.

kx_koumoutsakos_26_3_2014

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Κ. Χατζηδάκης: «Με τον κ. Κουμουτσάκο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, είχαμε μια συζήτηση για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής και κυρίως μια συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ. Το νέο ΕΣΠΑ, που χρειάζεται ένα καινούργιο πνεύμα.

Από τη συζήτηση είχα μια ακόμα φορά την ευκαιρία να καταλάβω πως ο κ. Κουμουτσάκος φέρνει πράγματι αυτό το καινούργιο πνεύμα.

Γ. Κουμουτσάκος: Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για μια εκτενή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για το πολύ κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ στην επόμενη προγραμματική περίοδο και βεβαίως τον κομβικό και στρατηγικό ρόλο που οφείλει να έχει η Περιφέρεια Αττικής.

Η διαπίστωση, από αυτή τη συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούμε πλέον, βάσει των νέων δεδομένων, να αντιμετωπίσουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής με μια παλιά θεώρηση αποσπασματικών ενεργειών, χωρίς σχεδιασμένη στρατηγική και στόχευση. Χρειάζεται νέο πνεύμα και πιστεύω ότι οι δυνατότητες για την Αττική είναι πολύ μεγάλες, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό το άλμα από το παλιό στο νέο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο