Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γιώργο Ζανιά

kx_eet_23_12_2013Τον Νοέμβριο τα δάνεια που δόθηκαν μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τις τράπεζες αυξήθηκαν σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 28%.

Πλέον οι εγκρίσεις δανείων έχουν φτάσει στα 913 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που ήταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Επομένως υπάρχει μια πρόοδος. Σημείωσα όμως, προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ότι από την πλευρά της αγοράς υπάρχει δίψα για ρευστότητα. Και έλαβα τη δέσμευση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τους ίδιους και πιο γρήγορους ρυθμούς, τους αμέσως επόμενους μήνες

kx_eet_23_12_2013Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την αξιοποίηση των εργαλείων ρευστότητας. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Γιώργος Ζανιάς έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κ. Χατζηδάκης: «Τον Νοέμβριο τα δάνεια που δόθηκαν μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τις τράπεζες αυξήθηκαν σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 28%.

Πλέον οι εγκρίσεις δανείων έχουν φτάσει στα 913 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που ήταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Επομένως υπάρχει μια πρόοδος. Σημείωσα όμως, προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ότι από την πλευρά της αγοράς υπάρχει δίψα για ρευστότητα. Και έλαβα τη δέσμευση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τους ίδιους και πιο γρήγορους ρυθμούς, τους αμέσως επόμενους μήνες».

 

Γ. Ζανιάς: «Απλώς να προσθέσω κι εγώ πως είναι πολύ ενθαρρυντικό, ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι χρηματοδοτήσεις. Τον προηγούμενο μήνα που ήμασταν πάλι εδώ νομίζω είχαν αυξηθεί κατά 12%, ενώ τώρα κατά 28%.

Αυτό είναι πολύ καλό διότι μιλάμε για μια διαρκή σχέση, όπου οι τράπεζες θα δίνουν  συνεχώς και περισσότερα χρήματα στην αγορά και φυσικά τα εργαλεία, που είναι μαζί με τους πόρους του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα είναι τα πιο φθηνά για ρευστότητα στην αγορά. Τα επιτόκια είναι 3,5% με 4%, είναι πολύ χαμηλά».


Μετάβαση στο περιεχόμενο