Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για τα Αναπτυξιακά Προγράμματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

kx_mihelakis_3_10_2013Το ΕΣΠΑ τρέχει και αλλάζει τη ζωή μας. Τα 231 έργα που γίνονται σε ισάριθμους δήμους της χώρας και τελειώνουν σύντομα, έχουν έναν προϋπολογισμό ύψους 452 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Μιχελάκη να υπάρξει μια μεικτή επιτροπή, κοινή επιτροπή των δύο Υπουργείων, έτσι ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο αυτών των έργων, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Επίσης συμφωνήσαμε, η ίδια επιτροπή, από τώρα να ξεκινήσει να εξετάζει προτάσεις των δήμων όλης της χώρας και για το επόμενο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και το καινούργιο ΕΣΠΑ να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται

kx_mihelakis_3_10_2013Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη μετά τη συνάντησή τους για τα Αναπτυξιακά Προγράμματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κ. Χατζηδάκης: «Το ΕΣΠΑ τρέχει και αλλάζει τη ζωή μας. Τα 231 έργα που γίνονται σε ισάριθμους δήμους της χώρας και τελειώνουν σύντομα, έχουν έναν προϋπολογισμό ύψους 452 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Μιχελάκη να υπάρξει μια μεικτή επιτροπή, κοινή επιτροπή των δύο Υπουργείων, έτσι ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο αυτών των έργων, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Επίσης συμφωνήσαμε, η ίδια επιτροπή, από τώρα να ξεκινήσει να εξετάζει προτάσεις των δήμων όλης της χώρας και για το επόμενο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και το καινούργιο ΕΣΠΑ να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Γ. Μιχελάκης: «Πριν από δύο μήνες ανακοινώσαμε με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη την πρωτοβουλία “Κάθε δήμος και ένα έργο” με στόχο να διευρύνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ώριμων έργων από το ΕΣΠΑ. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό.

Σήμερα, 231 ώριμα έργα σε ισάριθμους δήμους της χώρας είναι έτοιμα προς υλοποίηση. Τα έργα που δρομολογούνται σχετίζονται κατά κύριο λόγο με το περιβάλλον, τις αστικές αναπλάσεις, τον πολιτισμό και την οδοποιία.

Πρόκειται για έργα πνοής που θα επιλύσουν προβλήματα δεκαετιών και θα μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο ενισχύοντας σημαντικά την αναπτυξιακή της προοπτική».

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο