Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΜΕ Κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΡΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 Δεκεμβρίου, 2008
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΜΕ Κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΡΛΑ
«Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ  Σούρλας, πριν περίπου 20 μέρες, μου ζήτησε να έχουμε μια συνάντηση, συνολικά για τα θέματα μεταφορών του Νομού Μαγνησίας. Και πράγματι, κάναμε σήμερα αυτή τη συνάντηση, διευκρινίζοντας από την αρχή ότι προφανώς είμαι στη διάθεση όσου του Νομάρχη, όσο του  Δημάρχου και των Βουλευτών για την πραγματοποίηση τέτοιων συναντήσεων.
Δεν είναι προνομιακό πεδίο για  κανέναν οι συναντήσεις αυτές. Με τον κ. Σούρλα συζητήσαμε το σύνολο των θεμάτων και πιστεύω ότι το Υπουργείο Μεταφορών  έχει να δείξει συγκεκριμένο έργο στο Νομό Μαγνησίας. Πρώτα από όλα, πριν από δύο μήνες, δώσαμε στη Νομαρχία Μαγνησίας ένα από τα έξι  κινητά ΚΤΕΟ, τα οποία αγόρασε το Υπουργείο Μεταφορών για να διευκολύνει Νομούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι οι Νομοί που έχουν νησιά. Το κινητό αυτό ΚΤΕΟ μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις Σποράδες. Και ελπίζω ότι θα αξιοποιηθεί.
Δεύτερον, υπάρχει πρόοδος στα δύο αεροδρόμια:
-Στο αεροδρόμιο της  Σκιάθου γίνονται έργα σε σχέση με το χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων, ο οποίος θα διευρυνθεί για να καλύπτονται καλύτερα οι τουριστικές ανάγκες του νησιού, ενώ:
-Γίνονται και έργα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά ως το βασικό αεροδρόμιο  της κεντρικής Ελλάδος, βοηθώντας σημαντικά την τουριστική κίνηση. Το αεροδρόμιο αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να λειτουργεί ω πολιτικό αεροδρόμιο.
Συζητήσαμε επίσης και τα  θέματα που σχετίζονται με τον ΟΣΕ. Σε σχέση με τα δρομολόγια, θέλω ξεκαθαρίσω ακόμη μία φορά, ότι εμείς από το καλοκαίρι έχουμε πει ότι θα πάμε σε μία νέα πολιτική δρομολογίων για τον ΟΣΕ. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία σε περιοχές όπου υπάρχει επιβατικό κοινό. Θα ήταν άλλωστε ανοησία για τον ΟΣΕ, εκεί που έχει επιβάτες να μειώσει τα δρομολόγια του. Δεν έχει…προηγούμενα ο ΟΣΕ με τους επιβάτες, πάει να εξυγιάνει τα οικονομικά του και θα περιορίσει –όπου περιορίσει, δρομολόγια  χωρίς επιβάτες. Θα αυξήσει  αντίστοιχα, τα δρομολόγια εκεί που  υπάρχει πραγματική ζήτηση. Και γίνεται αυτή την ώρα ένα πρόγραμμα δρομολογίων  σε συνεργασία- για πρώτη φορά, με ελβετούς συμβούλους. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω συζήτηση,  στην παρούσα φάση  τουλάχιστον, για αυτό το θέμα.
Περαιτέρω συζητήσαμε τα δύο έργα που αφορούν  την  παράκαμψη της Νέας Ιωνίας, όπου ο ΕΔΙΣΥ, θυγατρική του  ΟΣΕ, προχωρεί την πραγματοποίηση κάποιων μελετών σχετικά για το έργο αυτό. Και βεβαίως το θέμα της πιο σύγχρονης σιδηροδρομικής  σύνδεσης του Βόλου με τη Λάρισα, με βάση και τις δηλώσεις οι οποίες έγιναν από τον Πρωθυπουργό.
Τέλος, αλλά καθόλου λιγότερα σημαντικό, συζητήσαμε το αίτημα του Δημάρχου Βόλου κ. Βούλγαρη –το οποίο  έχει θέσει και σε εμένα, για το Τραμ στο Βόλο. Και εκεί μπορώ να σας  ανακοινώσω ότι θα δοθεί εντολή από το Υπουργείο Μεταφορών στον ΟΑΣΑ και στην ΤΡΑΜ ΑΕ  να προχωρήσουν σε μια προμελέτη, όπως ήδη  κάνουν στην Πάτρα και τα Γιάννενα, για να δούμε πως μπορεί και με ποιους όρους να προχωρήσει ένα έργο Τραμ στο Βόλο. Το οποίο, αν προχωρήσει και δοθεί «πράσινο φως» από τους τεχνικούς, θα δώσει  και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην ωραία πόλη του Βόλου».
-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη συνάντηση
που είχαμε – παρά το φόρτο εργασίας και τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που κάνει γενικότερα  στην Ελλάδα και τον συγχαίρω γι’ αυτό, να συζητήσουμε τα προβλήματα τα θέματα  που είναι αρμοδιότητά του στο Νομό Μαγνησίας, μέσα σε ένα πλαίσιο εθνικό θα έλεγα, πανελλαδικό, διότι εκεί θα διεξαχθούν Μεσογειακοί Αγώνες που δεν είναι μια τοπική  υπόθεση, είναι υπόθεση της Ελλάδος. Και δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής αυστηρά εκείνα   που θα έχουν να κάνουν με την διεξαγωγή των αγώνων, αλλά με την όλη  εμφάνιση του Νομού όπου θα δεχθεί χιλιάδες αθλητές, επισκέπτες. Και αυτό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Εγώ ικανοποιήθηκα  γιατί ο κ. Χατζηδάκης είναι καλά ενημερωμένος. Γιατί το επιτελείο του έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νομό Μαγνησίας.  Και δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα όσα είπε ο Υπουργός, απλά να προσθέσω ότι, έτσι είναι τα πράγματα:
Τα αεροδρόμια προχωρούν στο βαθμό που μπορεί να προχωρήσουν χρονικά. Της Νέας Αγχιάλου ολοκληρώνεται  σε ένα χρόνο ο αεροσταθμός, το θέμα της πρόσβασης είναι αρμοδιότητας ΠΕΧΩΔΕ που θα το συζητήσω στην επόμενη μου συνάντηση με τον κ. Σουφλιά. Στη Σκιάθο υπάρχουν  εγγενείς δυσκολίες που δεν μπορεί να γίνει η επέκταση και θα γίνει αυτή που μπορεί και οι συνθήκες προσφέρονται. Για το ΟΣΕ, όπως είπε ο  Υπουργός, εμείς στηριζόμαστε στη δήλωση του Πρωθυπουργού που έκανε στο Βόλο, ότι θα γίνει ηλεκτροκίνηση. Επομένως σε εμάς  δεν πέφτει άλλος λόγος, προφανώς και στον Υπουργό. Η παράκαμψη, που είναι σημαντικό θέμα, έχει τις δυσκολίες της και η σύνδεση με τον Αλμυρό. Θέλω πέρα από αυτό, τα θέματα με τον ΟΣΕ, να τονίσω θέματα που  έχουν να κάνουν με άλλες πρωτοβουλίες, αυτή που είπε ο Υπουργός και λυπάμαι που δεν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ότι υπάρχει το κινητό ΚΤΕΟ  στη Νομαρχία Μαγνησίας, δύο μήνες. Δεν ξέρω αν εσείς οι δημοσιογράφοι  το έχετε πληροφορηθεί. Και λυπάμαι που δεν παρουσιάστηκε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί χιλιάδες ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων στη Σκοπέλου, Σκιάθου και Αλονήσου δεν θα υφίστανται την βάσανο και τα έξοδα  και όλα αυτά για να μεταβαίνουν στο Βόλο  ή να μην κάνουν καθόλου έλεγχο. Αυτό θα το δείτε και εσείς δημοσιογραφικά, γιατί αυτή η απόκρυψη.
Να προσθέσω επίσης για θέμα με το «τρενάκι του Πηλίου» που γνωρίζει ο Υπουργός πολύ καλά.»
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε το φαινόμενο που έχουμε εδώ και χρόνια στο Βόλο, δηλαδή να ξεκινά το  τρενάκι, να φτάνει μέχρι τα Λεχώνια, να σταματάει και να  ξανα-ξεκινά αργότερα τη διαδρομή του και στη μέση να μην υπάρχει σιδηροτροχιά. Αυτό είναι… πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Εμείς δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό, θέλουμε η διαδρομή αυτή η οποία χαρακτηρίζει το Βόλο,  το Νομό Μαγνησίας και την περιοχή του Πηλίου να ξαναφτιαχτεί  όπως ήταν αρχικά, να δώσει χρώμα  στην περιοχή και να ενισχύσει  προφανώς και την τουριστική κίνηση του Βόλου και της Μαγνησίας. Θα συνεννοηθώ έτσι ώστε να γίνει σύσκεψη  ανάμεσα στον ΟΣΕ και τους Δημάρχους της περιοχής, προκειμένου  να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και η γραμμή να φτιαχτεί  όπως ήταν στην αρχή. Θεωρώ απαράδεκτο, πραγματικά, να έχουμε μια γραμμή που κατασκευάστηκε το 1908 και στη συνέχεια να την έχουμε καταστρέψει και σήμερα να έχουμε αυτή την παράδοξη κατάσταση. Αυτό πρέπει να διορθωθεί  και θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας».
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Για αυτό, όπως είπε ο Υπουργός, θα γίνει συνάντηση προσεχώς, τις επόμενες μέρες, με τους  τρεις Δημάρχους, της Αγριάς, της Αρτέμιδας και των Μηλεών διότι λένε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, κάποιοι προβάλλουν   αντιρρήσεις για τη διέλευση, άρα η κεντρική διοίκηση, η Κυβέρνηση από ότι βλέπετε, έχει την πρόθεση, έχει τη διάθεση  και διαθέτει τις όποιες πιστώσεις να γίνει.  Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό μας να αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες. Το τελευταίο που θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, για την ανακοίνωση που έκανε σήμερα για το Τραμ. Είναι ένα αίτημα το οποίο έχει υποβάλλει ο Δήμος Βόλου, πιεστικά υποβάλλεται από τον Δήμαρχο. Είχαμε την  δυνατότητα να το συζητήσουμε σήμερα και φεύγω πολύ ικανοποιημένος.  Είναι ιστορικής σημασίας απόφαση του Υπουργού  να ξεκινήσει η προμελέτη για το Τραμ. Το τι θα γίνει στην πορεία, εξαρτάται και από τους τεχνικούς, εξαρτάται από την τοπική  κοινωνία του Βόλου η οποία πιστεύω θα το δεχθεί με ιδιαίτερη ικανοποίηση».
 Please consider the environment before printing this e-mail
Παρακαλούμε αναλογιστείτε την περιβαλλοντική σας ευθύνη πριν εκτυπώσετε αυτό το E-mail
Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2 Δεκεμβρίου, 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΜΕ Κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΡΛΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ  Σούρλας, πριν περίπου 20 μέρες, μου ζήτησε να έχουμε μια συνάντηση, συνολικά για τα θέματα μεταφορών του Νομού Μαγνησίας. Και πράγματι, κάναμε σήμερα αυτή τη συνάντηση, διευκρινίζοντας από την αρχή ότι προφανώς είμαι στη διάθεση όσου του Νομάρχη, όσο του  Δημάρχου και των Βουλευτών για την πραγματοποίηση τέτοιων συναντήσεων.Δεν είναι προνομιακό πεδίο για  κανέναν οι συναντήσεις αυτές. Με τον κ. Σούρλα συζητήσαμε το σύνολο των θεμάτων και πιστεύω ότι το Υπουργείο Μεταφορών  έχει να δείξει συγκεκριμένο έργο στο Νομό Μαγνησίας. Πρώτα από όλα, πριν από δύο μήνες, δώσαμε στη Νομαρχία Μαγνησίας ένα από τα έξι  κινητά ΚΤΕΟ, τα οποία αγόρασε το Υπουργείο Μεταφορών για να διευκολύνει Νομούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι οι Νομοί που έχουν νησιά. Το κινητό αυτό ΚΤΕΟ μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις Σποράδες. Και ελπίζω ότι θα αξιοποιηθεί. Δεύτερον, υπάρχει πρόοδος στα δύο αεροδρόμια:-Στο αεροδρόμιο της  Σκιάθου γίνονται έργα σε σχέση με το χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων, ο οποίος θα διευρυνθεί για να καλύπτονται καλύτερα οι τουριστικές ανάγκες του νησιού, ενώ:-Γίνονται και έργα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά ως το βασικό αεροδρόμιο  της κεντρικής Ελλάδος, βοηθώντας σημαντικά την τουριστική κίνηση. Το αεροδρόμιο αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να λειτουργεί ω πολιτικό αεροδρόμιο.Συζητήσαμε επίσης και τα  θέματα που σχετίζονται με τον ΟΣΕ. Σε σχέση με τα δρομολόγια, θέλω ξεκαθαρίσω ακόμη μία φορά, ότι εμείς από το καλοκαίρι έχουμε πει ότι θα πάμε σε μία νέα πολιτική δρομολογίων για τον ΟΣΕ. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία σε περιοχές όπου υπάρχει επιβατικό κοινό. Θα ήταν άλλωστε ανοησία για τον ΟΣΕ, εκεί που έχει επιβάτες να μειώσει τα δρομολόγια του. Δεν έχει…προηγούμενα ο ΟΣΕ με τους επιβάτες, πάει να εξυγιάνει τα οικονομικά του και θα περιορίσει –όπου περιορίσει, δρομολόγια  χωρίς επιβάτες. Θα αυξήσει  αντίστοιχα, τα δρομολόγια εκεί που  υπάρχει πραγματική ζήτηση. Και γίνεται αυτή την ώρα ένα πρόγραμμα δρομολογίων  σε συνεργασία- για πρώτη φορά, με ελβετούς συμβούλους. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω συζήτηση,  στην παρούσα φάση  τουλάχιστον, για αυτό το θέμα.Περαιτέρω συζητήσαμε τα δύο έργα που αφορούν  την  παράκαμψη της Νέας Ιωνίας, όπου ο ΕΔΙΣΥ, θυγατρική του  ΟΣΕ, προχωρεί την πραγματοποίηση κάποιων μελετών σχετικά για το έργο αυτό. Και βεβαίως το θέμα της πιο σύγχρονης σιδηροδρομικής  σύνδεσης του Βόλου με τη Λάρισα, με βάση και τις δηλώσεις οι οποίες έγιναν από τον Πρωθυπουργό. Τέλος, αλλά καθόλου λιγότερα σημαντικό, συζητήσαμε το αίτημα του Δημάρχου Βόλου κ. Βούλγαρη –το οποίο  έχει θέσει και σε εμένα, για το Τραμ στο Βόλο. Και εκεί μπορώ να σας  ανακοινώσω ότι θα δοθεί εντολή από το Υπουργείο Μεταφορών στον ΟΑΣΑ και στην ΤΡΑΜ ΑΕ  να προχωρήσουν σε μια προμελέτη, όπως ήδη  κάνουν στην Πάτρα και τα Γιάννενα, για να δούμε πως μπορεί και με ποιους όρους να προχωρήσει ένα έργο Τραμ στο Βόλο. Το οποίο, αν προχωρήσει και δοθεί «πράσινο φως» από τους τεχνικούς, θα δώσει  και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην ωραία πόλη του Βόλου».

-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη συνάντηση που είχαμε – παρά το φόρτο εργασίας και τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που κάνει γενικότερα  στην Ελλάδα και τον συγχαίρω γι’ αυτό, να συζητήσουμε τα προβλήματα τα θέματα  που είναι αρμοδιότητά του στο Νομό Μαγνησίας, μέσα σε ένα πλαίσιο εθνικό θα έλεγα, πανελλαδικό, διότι εκεί θα διεξαχθούν Μεσογειακοί Αγώνες που δεν είναι μια τοπική  υπόθεση, είναι υπόθεση της Ελλάδος. Και δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής αυστηρά εκείνα   που θα έχουν να κάνουν με την διεξαγωγή των αγώνων, αλλά με την όλη  εμφάνιση του Νομού όπου θα δεχθεί χιλιάδες αθλητές, επισκέπτες. Και αυτό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Εγώ ικανοποιήθηκα  γιατί ο κ. Χατζηδάκης είναι καλά ενημερωμένος. Γιατί το επιτελείο του έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νομό Μαγνησίας.  Και δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα όσα είπε ο Υπουργός, απλά να προσθέσω ότι, έτσι είναι τα πράγματα:Τα αεροδρόμια προχωρούν στο βαθμό που μπορεί να προχωρήσουν χρονικά. Της Νέας Αγχιάλου ολοκληρώνεται  σε ένα χρόνο ο αεροσταθμός, το θέμα της πρόσβασης είναι αρμοδιότητας ΠΕΧΩΔΕ που θα το συζητήσω στην επόμενη μου συνάντηση με τον κ. Σουφλιά. Στη Σκιάθο υπάρχουν  εγγενείς δυσκολίες που δεν μπορεί να γίνει η επέκταση και θα γίνει αυτή που μπορεί και οι συνθήκες προσφέρονται. Για το ΟΣΕ, όπως είπε ο  Υπουργός, εμείς στηριζόμαστε στη δήλωση του Πρωθυπουργού που έκανε στο Βόλο, ότι θα γίνει ηλεκτροκίνηση. Επομένως σε εμάς  δεν πέφτει άλλος λόγος, προφανώς και στον Υπουργό. Η παράκαμψη, που είναι σημαντικό θέμα, έχει τις δυσκολίες της και η σύνδεση με τον Αλμυρό. Θέλω πέρα από αυτό, τα θέματα με τον ΟΣΕ, να τονίσω θέματα που  έχουν να κάνουν με άλλες πρωτοβουλίες, αυτή που είπε ο Υπουργός και λυπάμαι που δεν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ότι υπάρχει το κινητό ΚΤΕΟ  στη Νομαρχία Μαγνησίας, δύο μήνες. Δεν ξέρω αν εσείς οι δημοσιογράφοι  το έχετε πληροφορηθεί. Και λυπάμαι που δεν παρουσιάστηκε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί χιλιάδες ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων στη Σκοπέλου, Σκιάθου και Αλονήσου δεν θα υφίστανται την βάσανο και τα έξοδα  και όλα αυτά για να μεταβαίνουν στο Βόλο  ή να μην κάνουν καθόλου έλεγχο. Αυτό θα το δείτε και εσείς δημοσιογραφικά, γιατί αυτή η απόκρυψη.Να προσθέσω επίσης για θέμα με το «τρενάκι του Πηλίου» που γνωρίζει ο Υπουργός πολύ καλά.»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε το φαινόμενο που έχουμε εδώ και χρόνια στο Βόλο, δηλαδή να ξεκινά το  τρενάκι, να φτάνει μέχρι τα Λεχώνια, να σταματάει και να  ξανα-ξεκινά αργότερα τη διαδρομή του και στη μέση να μην υπάρχει σιδηροτροχιά. Αυτό είναι… πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Εμείς δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό, θέλουμε η διαδρομή αυτή η οποία χαρακτηρίζει το Βόλο,  το Νομό Μαγνησίας και την περιοχή του Πηλίου να ξαναφτιαχτεί  όπως ήταν αρχικά, να δώσει χρώμα  στην περιοχή και να ενισχύσει  προφανώς και την τουριστική κίνηση του Βόλου και της Μαγνησίας. Θα συνεννοηθώ έτσι ώστε να γίνει σύσκεψη  ανάμεσα στον ΟΣΕ και τους Δημάρχους της περιοχής, προκειμένου  να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και η γραμμή να φτιαχτεί  όπως ήταν στην αρχή. Θεωρώ απαράδεκτο, πραγματικά, να έχουμε μια γραμμή που κατασκευάστηκε το 1908 και στη συνέχεια να την έχουμε καταστρέψει και σήμερα να έχουμε αυτή την παράδοξη κατάσταση. Αυτό πρέπει να διορθωθεί  και θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας».

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Για αυτό, όπως είπε ο Υπουργός, θα γίνει συνάντηση προσεχώς, τις επόμενες μέρες, με τους  τρεις Δημάρχους, της Αγριάς, της Αρτέμιδας και των Μηλεών διότι λένε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, κάποιοι προβάλλουν   αντιρρήσεις για τη διέλευση, άρα η κεντρική διοίκηση, η Κυβέρνηση από ότι βλέπετε, έχει την πρόθεση, έχει τη διάθεση  και διαθέτει τις όποιες πιστώσεις να γίνει.  Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό μας να αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες. Το τελευταίο που θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, για την ανακοίνωση που έκανε σήμερα για το Τραμ. Είναι ένα αίτημα το οποίο έχει υποβάλλει ο Δήμος Βόλου, πιεστικά υποβάλλεται από τον Δήμαρχο. Είχαμε την  δυνατότητα να το συζητήσουμε σήμερα και φεύγω πολύ ικανοποιημένος.  Είναι ιστορικής σημασίας απόφαση του Υπουργού  να ξεκινήσει η προμελέτη για το Τραμ. Το τι θα γίνει στην πορεία, εξαρτάται και από τους τεχνικούς, εξαρτάται από την τοπική  κοινωνία του Βόλου η οποία πιστεύω θα το δεχθεί με ιδιαίτερη ικανοποίηση».

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο