Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του ΥΜΕ μέτά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

« Με το Δήμαρχο είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση και προσπαθήσαμε επί της ουσίας, να δούμε τα θέματα που σχετίζονται με το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Τονίζω τη λέξη «συγκοινωνιακό», γιατί δεν είμαι αρμόδιος υπουργός να δω το σύνολο του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης. Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κυκλοφοριακού προβλήματος, αφορά και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εμείς είμαστε αρμόδιοι για τα θέματα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου έχουν προκύψει με την πάροδο του χρόνου προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν και στο επίπεδο της πόλης και στο επίπεδο του Νομού.
Αύριο θα δω και το Νομάρχη και μετά τη συνάντηση αυτή θα κάνω τις τελικές ανακοινώσεις αφού λάβω πρώτα υπόψη τις παρατηρήσεις όλων. Είχαμε συζήτηση ήδη με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, με εκπρόσωπους του ΣΑΣΘ, του ΟΑΣΘ, με το Δήμαρχο.
Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε λύσεις αυθαίρετα στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε
να προχωρήσουμε σε λύσεις οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες των Θεσσαλονικέων και των φορέων της Θεσσαλονίκης. Δεν θέλουμε όμως και από την άλλη πλευρά να συζητούμε αενάως χωρίς να καταλήγουμε σε κάποια συμπεράσματα.
Επομένως, θα τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε στη συνέχεια να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο