Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη στο 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2009
Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη στο 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κ. Υπουργέ, δυο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν 4,5 μονάδες πάνω το ΠΑΣΟΚ. Τι πιστεύετε εσείς;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πιστεύω πως με συστηματική δουλειά, από την πλευρά της κυβέρνησης, τα πράγματα θα πάνε καλά και για την κυβέρνηση και για τον τόπο. Δεν είναι η ώρα των τακτικισμών, δεν είναι η ώρα της εκλογολογίας. Eίναι η ώρα της σοβαρότητας και της προσπάθειας. Και αυτό θα εκτιμηθεί από τους πολίτες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το σενάριο ότι ετοιμάζονται πρόωρες κάλπες για τον Ιούνιο ισχύει;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο βοηθάει τους δημοσιογράφους πουθενά, σε κανένα μέρος του κόσμου, αλλά δεν υπάρχει θέμα. Πώς να το κάνουμε!!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Θα μπορούν οι καταναλωτές να βάζουν στην ταράτσα τους τα φωτοβολταϊκά και να πουλάνε αυτό το ρεύμα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους πολίτες στην ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέχρι τώρα κάποιος μεμονωμένα δεν μπορούσε να βάλει φωτοβολταϊκά;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δημιουργούνται πολύ πιο απλές προϋποθέσεις. Μια άδεια μηχανικού, και μόνο, αρκεί πλέον για να εγκαταστήσεις φωτοβολταϊκά στις στέγες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ενεργειακό πιστοποιητικό από πότε θα είναι υποχρεωτικό;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το ενεργειακό πιστοποιητικό, τα πράγματα προβλέπονται από νόμο και γενικές προϋποθέσεις, που είχαν ψηφιστεί πέρυσι, το 2008. Είναι θέμα εναρμόνισης με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι, και πρέπει να είναι, και δική μας πολιτική. Είναι κάτι που μας αφορά όλους. Από την άλλη πλευρά, η ενεργειακή εξοικονόμηση δεν είναι λόγος για να χτυπήσουμε τα εκατομμύρια Έλληνες ιδιοκτήτες. Για αυτό, ενώ η αρχική εισήγηση ήταν 2.50 € το τετραγωνικό μέτρο, για το ενεργειακό πιστοποιητικό το κατεβάσαμε στο 1 €  ανά τετραγωνικό μέτρο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να προσδιορίσετε το χρόνο εφαρμογής αυτού του μέτρου;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ξεκινάει μέσα στο χρόνο που διανύουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα ασανσέρ κ. Υπουργέ που καταλήξατε τελικά;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για τους ανελκυστήρες απλώς σημείωσα, υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση, που είχε υπογραφεί πριν εγώ γίνω υπουργός, η οποία απλοποιεί τα πράγματα σε σχέση με τις προβλέψεις για τον εκσυγχρονισμό των ανελκυστήρων. Πάλι είναι θέμα που αφορά οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς, σε καμία περίπτωση, προφανώς να κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια.

 

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2009 

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη στο 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κ. Υπουργέ, δυο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν 4,5 μονάδες πάνω το ΠΑΣΟΚ. Τι πιστεύετε εσείς;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πιστεύω πως με συστηματική δουλειά, από την πλευρά της κυβέρνησης, τα πράγματα θα πάνε καλά και για την κυβέρνηση και για τον τόπο. Δεν είναι η ώρα των τακτικισμών, δεν είναι η ώρα της εκλογολογίας. Eίναι η ώρα της σοβαρότητας και της προσπάθειας. Και αυτό θα εκτιμηθεί από τους πολίτες. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το σενάριο ότι ετοιμάζονται πρόωρες κάλπες για τον Ιούνιο ισχύει;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο βοηθάει τους δημοσιογράφους πουθενά, σε κανένα μέρος του κόσμου, αλλά δεν υπάρχει θέμα. Πώς να το κάνουμε!!ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Θα μπορούν οι καταναλωτές να βάζουν στην ταράτσα τους τα φωτοβολταϊκά και να πουλάνε αυτό το ρεύμα;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους πολίτες στην ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων τους. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέχρι τώρα κάποιος μεμονωμένα δεν μπορούσε να βάλει φωτοβολταϊκά;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δημιουργούνται πολύ πιο απλές προϋποθέσεις. Μια άδεια μηχανικού, και μόνο, αρκεί πλέον για να εγκαταστήσεις φωτοβολταϊκά στις στέγες. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ενεργειακό πιστοποιητικό από πότε θα είναι υποχρεωτικό;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το ενεργειακό πιστοποιητικό, τα πράγματα προβλέπονται από νόμο και γενικές προϋποθέσεις, που είχαν ψηφιστεί πέρυσι, το 2008. Είναι θέμα εναρμόνισης με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι, και πρέπει να είναι, και δική μας πολιτική. Είναι κάτι που μας αφορά όλους. Από την άλλη πλευρά, η ενεργειακή εξοικονόμηση δεν είναι λόγος για να χτυπήσουμε τα εκατομμύρια Έλληνες ιδιοκτήτες. Για αυτό, ενώ η αρχική εισήγηση ήταν 2.50 € το τετραγωνικό μέτρο, για το ενεργειακό πιστοποιητικό το κατεβάσαμε στο 1 €  ανά τετραγωνικό μέτρο. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να προσδιορίσετε το χρόνο εφαρμογής αυτού του μέτρου;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ξεκινάει μέσα στο χρόνο που διανύουμε. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα ασανσέρ κ. Υπουργέ που καταλήξατε τελικά; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για τους ανελκυστήρες απλώς σημείωσα, υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση, που είχε υπογραφεί πριν εγώ γίνω υπουργός, η οποία απλοποιεί τα πράγματα σε σχέση με τις προβλέψεις για τον εκσυγχρονισμό των ανελκυστήρων. Πάλι είναι θέμα που αφορά οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς, σε καμία περίπτωση, προφανώς να κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο