Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μετά την τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, για το «Σπίτι των Νέων Ενεργειακών Τεχνολογιών» στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και για τα πετρελαιοειδή.

 

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα, 27 Απριλίου 2009

 

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μετά την τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, για το «Σπίτι των Νέων Ενεργειακών Τεχνολογιών» στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και για τα πετρελαιοειδή.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η δημιουργία του σπιτιού των Νέων Ενεργειακών Τεχνολογιών είναι ένα ακόμα βήμα μπροστά στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της πράσινης ενέργειας. Και αυτό το χρειαζόμαστε όχι μόνο για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το χρειαζόμαστε κυρίως γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον, πρέπει να νοιαστούμε για το μέλλον της πατρίδας μας.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είσαστε ικανοποιημένος από την συγκέντρωση εταιρειών εδώ στο πάρκο; Υπάρχει ένα «φυτώριο».

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι σημαντικό για μας, ότι ενώ το Λαύριο συμβόλιζε μέχρι πριν  από μερικά χρόνια την παρακμή και την κρίση, σήμερα λόγω και των δραστηριοτήτων που υπάρχουν στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου, ξεκινάει για την περιοχή μια καινούργια εποχή ελπίδας και ανάπτυξης. Και είναι σημαντικό που το Πολυτεχνείο  συνεργάζεται με επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε τομείς τεχνολογίας αιχμής, δείχνοντας ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα Πανεπιστημιακά  Ιδρύματα στην πατρίδα μας.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε αντιδράσεις  σε ό,τι αφορά  το νομοσχέδιο του Υπουργείου για τα πετρελαιοειδή από την πλευρά των βενζινοπωλών. Απειλούν ακόμη και με απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα μέτρα της Κυβέρνησης για τα πετρελαιοειδή είναι προς την κατεύθυνση της Ευρώπης και της απλής λογικής.  Τόσο στο θέμα των αυτόματων πωλητών, όσο και στα υπόλοιπα μέτρα η κυβέρνηση θα επιμείνει. Οι βενζινοπώλες είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι για να συζητήσουμε. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες  πολίτες, σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετούνται το βράδυ όταν τα βενζινάδικα μπορεί να είναι κλειστά.

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο