Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκη στους Δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε μια συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για τον ΟΣΕ και την Ολυμπιακή.

Για τον ΟΣΕ θέλω να σας πω ότι το πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του Ελληνικού Σιδηρόδρομου είναι σε εξέλιξη, με τέσσερις άξονες: Ασφάλεια-διαφάνεια-εξυγίανση- ανάπτυξη.

Για την ασφάλεια, έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με τον γαλλικούς σιδηροδρόμους.

Για τη διαφάνεια, γίνεται τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση του Οργανισμού και η ΥΠΕΕ κάνει πλέον στον ΟΣΕ έκτακτους και τακτικούς ελέγχους.

Για την ανάπτυξη, έχει τελειώσει η ηλεκτροκίνηση από Θεσσαλονίκη μέχρι και Δομοκό, το καλοκαίρι θα τελειώσει η ηλεκτροκίνηση του Προαστιακού και επίσης θα έχουμε την καινούρια γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα.

Για την εξυγίανση, κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να βελτιώσουμε τα οικονομικά του πιο προβληματικού σιδηροδρομικού Οργανισμού της Ευρώπης, έχοντας ως στόχο να μειώσουμε το λειτουργικό έλλειμμα, που ήταν 455 εκ. ευρώ το 2007, σε 80 εκ. το 2010. Τα χρήματα αυτά θέλουμε να τα εξοικονομήσουμε για επενδύσεις και για κοινωνική πολιτική. Και όλοι αυτοί που στην Ελλάδα λένε ότι είναι υπέρ μιας κοινωνικής πολιτικής, πρέπει να μην αντιδρούν σε τέτοιες εξυγιαντικές κινήσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Για την Ολυμπιακή, θέλω να σας πω ότι ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Η εικόνα είναι η εξής: Έχουμε επτά υποψηφίους για το πτητικό έργο. Έχουμε επτά υποψηφίους για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης και τρεις υποψηφίους για την εταιρεία της Τεχνικής Βάσης. Σύνολο 17 υποψηφίους, οι οποίοι και μπορούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές πλέον προσφορές τους, μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, που είναι και το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στη συνέχεια θα αναδειχθούν οι επενδυτές. Και πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή επενδυτική βάση, παρά την εξαιρετικά αρνητική διεθνή συγκυρία, έτσι ώστε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να πείτε ονόματα εταιρειών;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα υπάρξει ανακοίνωση από το Υπουργείο μας σε λίγο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προσωπικά πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να γυρίσει τα πράγματα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και μπορούμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή.


Μετάβαση στο περιεχόμενο