Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη, μετά τη συνάντηση με το Βουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κ Αρη Σταθάκη.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Τετάρτη  24 Οκτωβρίου, 2007


Δηλώσεις του Υπουργού  Μεταφορών και Επικοινωνιών  Κωστή Χατζηδάκη, μετά τη συνάντηση

με το Βουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κ Αρη Σταθάκη.

 

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συναντηθήκαμε με τον Άρη Σταθάκη, όχι μόνο γνώστη των θεμάτων οδικής ασφαλείας αλλά και Πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Συμφωνήσαμε από δω και στο εξής να έχουμε μια συχνή,  τακτική επαφή για τα θέματα της Επιτροπής και της αρμοδιότητάς του. Συμφωνήσαμε να λειτουργούμε με τρόπο ευέλικτο,  έτσι ώστε να έχουμε και συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε ένα κρίσιμο για όλους τους έλληνες πολίτες θέμα. Και επίσης αποφασίστηκε το Υπουργείο να ξεκινήσει εκ νέου την διαφημιστική καμπάνια για την οδική ασφάλεια, η οποία μπορεί να συντελέσει στον περιορισμό των θυμάτων της ασφάλτου.

 

Άρης Σταθάκης: Είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζεσαι με ένα Υπουργό που έχει ανοικτό μυαλό, πολύ καλές ιδέες και μπορεί να  αποφεύγει τη γραφειοκρατία και να σκέπτεται μόνο την  ουσιαστική  λύση του θέματος που έχει τόσο μεγάλη σημασία για την Ελλάδα μας: Το  θέμα της οδικής ασφάλειας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αποδίδει η καμπάνια; Μειώνονται τα θύματα των τροχαίων;

 

Άρης Σταθάκης: Τα θύματα δεν μειώνονται, δυστυχώς.  Αλλά αυξάνονται οι άνθρωποι που αρχίζουν να σκέπτονται  ότι  είναι «αμαρτία από το Θεό» -να το πω έτσι, να έχουμε κάθε μέρα έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες  και ανάπηρους, που πέρα από το κοινωνικό κόστος,  πέρα από τον ανθρώπινο πόνο, στοιχίζουν στο κράτος και τρία δισεκατομμύρια το χρόνο.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο