Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη μετά τη συνάντηση του με εκπρόσωπους του κόμματος «Οικολόγοι-Πράσινοι»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 2007

 

 

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών  Κωστή Χατζηδάκη

μετά τη συνάντηση του με εκπρόσωπους του κόμματος «Οικολόγοι-Πράσινοι»

 

“ Δεν μπορεί να γίνει σύγχρονη πολιτική για τις Μεταφορές χωρίς φροντίδα για το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο που οι μεταφορές επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον  και εδώ και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να συνεργαστώ με όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά και με το κόμμα των «Οικολόγων-Πράσινων» έτσι ώστε να υιοθετήσουμε όλοι μαζί αν είναι δυνατόν, μια σύγχρονη πολιτική για τις Μεταφορές που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την περιβαλλοντική διάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα, κατά σύμπτωση ανακοινώθηκε από το ΥΜΕ ότι δημιουργείται μόνιμη επιτροπή για τις «πράσινες μεταφορές», έτσι ώστε να προωθήσουμε στις μεταφορές τα εναλλακτικά καύσιμα,  να δούμε τις δυνατότητες των νέων υβριδικών τεχνολογιών αλλά και να προωθήσουμε μερικά έργα φιλικά στο  περιβάλλον, όπως είναι πχ οι ποδηλατόδρομοι.

Γι αυτό το λόγο θα δουλέψουμε συστηματικά. Γιατί σήμερα πιά το περιβάλλον δεν  μπορεί παρά να είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι Οικολόγοι σας ζήτησαν για κάθε ευρώ στις οδικές υποδομές, να επενδύονται δύο ευρώ στις σιδηροδρομικές. Είμαι αυτό εφικτό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στο δικό μας Υπουργείο, στο Δ’ ΚΠΣ ποσοστό πάνω από το 80% αφορά στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Γενικότερα η προώθηση των μέσων σταθερής τροχιάς αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Για αυτό επεκτείνεται το Μετρό, για αυτό επεκτείνεται το Τραμ προς τον Πειραιά, για αυτό εκσυγχρονίζεται  το σιδηροδρομικό δίκτυο, από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα.  Θα δούμε και με ποιες άλλες μεθόδους μπορούμε να προχωρήσουμε τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου, συμπεριλαμβανομένων  και των συμπράξεων Ιδιωτικού-Δημόσιου τομέα, εκεί που αυτό επιτρέπεται. Πάντως η προώθηση του σιδηρόδρομου , είναι και δική μου, προσωπική, προτεραιότητα”.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο