Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους εθνικών και νομαρχιακών μεταφορέων καθώς και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 9 Μαΐου, 2008
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους εθνικών και νομαρχιακών μεταφορέων καθώς και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων
Συνάντηση με εκπροσώπους εθνικών και νομαρχιακών μεταφορέων καθώς και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων από όλη την Ελλάδα είχε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης με θέμα αιτήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, που έχουν προβάλλει στην απεργία τους, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μετά την συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:
«H συνάντηση ολοκληρώθηκε. Εκείνο, το οποίο ξεκαθαρίσαμε είναι ότι για τα κόμιστρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, καθώς οι αυξήσεις είναι ίδιες για όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που υπάρχει σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι καταναλωτές και η ακρίβεια. Δεν μπορεί από τη μια μεριά να μιλάμε για ακρίβεια και από την άλλη να είναι ανεξέλεγκτες οι αυξήσεις. Παρακάλεσα τους αυτοκινητιστές να το κατανοήσουν αυτό. Από την άλλη μεριά όπως σας είχα πει από τη Δευτέρα ήρθαμε σε συνεννόηση με τον κ. Σουφλιά και τον κ. Παυλόπουλο σε σχέση με τις απαγορεύσεις που ισχύουν τα Σαββατοκύριακα. Διατηρείται ο βασικός κορμός των απαγορεύσεων αλλά κάνουμε μερικές εξαιρέσεις προς την κατεύθυνση του να κινούνται κάπως ευκολότερα τα φορτηγά. Και επίσης μετά από συνεννόηση με το ΥΠΕΧΩΔΕ υπάρχει μια θετική εξέλιξη ως προς το θέμα της διέλευσης από τα τούνελ. Είπα επίσης ότι  θα μιλήσουμε με την κυρία Πετραλιά για κάποια θέματα ασφαλιστικά που βεβαίως δεν αποφασίζουμε εμείς. Και υπάρχουν και κάποια θέματα ανοικτά με το Υπουργείο Οικονομίας. Παρακάλεσα να εξαντλήσουν την καλή τους διάθεση. Η γενική τους συνέλευση θα αποφασίσει έτσι ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα.
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Βάζετε κάποια όρια στα ωράρια διελεύσεις των φορτηγών τις Παρασκευές στις εθνικές οδούς;
Κωστής Χατζηδάκης: Υπήρχαν ωράρια. Σας είπα ο βασικός κορμός των περιορισμών παραμένει για τις μεγάλες γιορτές κλπ. Αυτό που αλλάζει είναι ότι την Παρασκευή το χειμώνα ενώ υπήρχαν περιορισμοί, τώρα δε θα υπάρχουν. Το καλοκαίρι ο περιορισμός είναι μικρότερος χονδρικά κατά μία ώρα.
Κωστής Χατζηδάκης Όλοι οι συνάδελφοι στην κυβέρνηση κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και θα προσπαθήσουμε και εμείς από τη πλευρά μας να κάνουμε το ίδιο. Οι άνθρωποι καταλαβαίνω ότι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Θέλω ξανά να τους παρακαλέσω να εξαντλήσουν όλοι την καλή τους διάθεση, και εμείς το ίδιο θα κάνουμε από τη δική μας μεριά για να μην ταλαιπωρείται το κοινωνικό σύνολο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρασκευή 9 Μαΐου, 2008 

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους εθνικών και νομαρχιακών μεταφορέων καθώς και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων

Συνάντηση με εκπροσώπους εθνικών και νομαρχιακών μεταφορέων καθώς και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων από όλη την Ελλάδα είχε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης με θέμα αιτήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, που έχουν προβάλλει στην απεργία τους, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά την συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «H συνάντηση ολοκληρώθηκε. Εκείνο, το οποίο ξεκαθαρίσαμε είναι ότι για τα κόμιστρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, καθώς οι αυξήσεις είναι ίδιες για όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που υπάρχει σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι καταναλωτές και η ακρίβεια. Δεν μπορεί από τη μια μεριά να μιλάμε για ακρίβεια και από την άλλη να είναι ανεξέλεγκτες οι αυξήσεις. Παρακάλεσα τους αυτοκινητιστές να το κατανοήσουν αυτό. Από την άλλη μεριά όπως σας είχα πει από τη Δευτέρα ήρθαμε σε συνεννόηση με τον κ. Σουφλιά και τον κ. Παυλόπουλο σε σχέση με τις απαγορεύσεις που ισχύουν τα Σαββατοκύριακα. Διατηρείται ο βασικός κορμός των απαγορεύσεων αλλά κάνουμε μερικές εξαιρέσεις προς την κατεύθυνση του να κινούνται κάπως ευκολότερα τα φορτηγά. Και επίσης μετά από συνεννόηση με το ΥΠΕΧΩΔΕ υπάρχει μια θετική εξέλιξη ως προς το θέμα της διέλευσης από τα τούνελ. Είπα επίσης ότι  θα μιλήσουμε με την κυρία Πετραλιά για κάποια θέματα ασφαλιστικά που βεβαίως δεν αποφασίζουμε εμείς. Και υπάρχουν και κάποια θέματα ανοικτά με το Υπουργείο Οικονομίας. Παρακάλεσα να εξαντλήσουν την καλή τους διάθεση. Η γενική τους συνέλευση θα αποφασίσει έτσι ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα. Ερώτηση Δημοσιογράφου: Βάζετε κάποια όρια στα ωράρια διελεύσεις των φορτηγών τις Παρασκευές στις εθνικές οδούς;      Κωστής Χατζηδάκης: Υπήρχαν ωράρια. Σας είπα ο βασικός κορμός των περιορισμών παραμένει για τις μεγάλες γιορτές κλπ. Αυτό που αλλάζει είναι ότι την Παρασκευή το χειμώνα ενώ υπήρχαν περιορισμοί, τώρα δε θα υπάρχουν. Το καλοκαίρι ο περιορισμός είναι μικρότερος χονδρικά κατά μία ώρα.  Κωστής Χατζηδάκης Όλοι οι συνάδελφοι στην κυβέρνηση κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και θα προσπαθήσουμε και εμείς από τη πλευρά μας να κάνουμε το ίδιο. Οι άνθρωποι καταλαβαίνω ότι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Θέλω ξανά να τους παρακαλέσω να εξαντλήσουν όλοι την καλή τους διάθεση, και εμείς το ίδιο θα κάνουμε από τη δική μας μεριά για να μην ταλαιπωρείται το κοινωνικό σύνολο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο