Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό για τις Αστικές Συγκοινωνίες, εν όψει και της αυριανής Συνέντευξης Τύπου που θα δώσω, σε σχέση με το πρόγραμμα και με τα μέτρα μας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θέλουμε Αστικές Συγκοινωνίες ποιοτικές, σύγχρονες και φιλικές στον πολίτη. Αύριο το πρωί, θα παρουσιάσω στους συντάκτες του Υπουργείου Μεταφορών τα μέτρα αυτά συγκεκριμένα.

 

Συζητήσαμε επίσης για τη στρατηγική μας, σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες, για την Εθνική Τηλεπικοινωνιακή Στρατηγική, που θα παρουσιαστεί επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, μιλήσαμε για το θέμα της Ολυμπιακής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις για την Ολυμπιακή; Τι θα κάνετε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για την Ολυμπιακή στείλαμε τις απαντήσεις μας στις Βρυξέλλες, σε σχέση με τις διαιτησίες και τώρα περιμένουμε την αντίδραση των Βρυξελλών. Είμαστε σε διάλογο, τόσο σε πολιτικό, όσο και τεχνικό επίπεδο και η βούλησή μας είναι να βρεθεί λύση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ κύριε Υπουργέ, μιας και είστε ο αρμόδιος Υπουργός, να πάρετε το κινητό σας τηλέφωνο, να τηλεφωνήσετε στο 9666-είναι το τηλέφωνο της Ολυμπιακής με το οποίο κάποιος πολίτης μπορεί να κλείσει θέση σ’ ένα αεροπλάνο- να δούμε πόσα λεπτά θα περιμένετε να σηκώσει κάποιος αυτό το τηλέφωνο. Εγώ πάντως, χθες, στις 10.07 περίμενα επί δέκα λεπτά και δεν σήκωσε κανένας το τηλέφωνο, ενώ η AEGEAN το σήκωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτή είναι η Ολυμπιακή που πληρώνει ο ελληνικός λαός; Και πόσο ακόμα θα την πληρώνουμε; Δεν καταλαβαίνω.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Δεν πρόκειται να αρνηθώ ότι η Ολυμπιακή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει προβλήματα, που πληρώνει την Ολυμπιακή.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επιδιώκουμε, στο μέτρο του δυνατού, να τα αντιμετωπίσουμε. Από κει και πέρα, επειδή αυτές τις μέρες, μέσα στα προβλήματα που αναφέρονται για την Ολυμπιακή αναφέρεται και το θέμα της ασφάλειας, θέλω να σημειώσω ότι, ειδικά γι’ αυτό το θέμα, καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας και για το Υπουργείο και για το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Και είναι λάθος, ειδικά για το θέμα της ασφάλειας, να δημιουργείται κλίμα πανικού, υπό την έννοια ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία, διαχρονικά, έχει υψηλά πρότυπα ασφαλείας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά η εξυπηρέτηση των πολιτών που σας προείπα; Όταν δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, τι να την κάνει την Ολυμπιακή και γιατί πρέπει να την πληρώνει ο πολίτης την Ολυμπιακή;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νομίζω ότι το γεγονός ότι ασχολούμαστε με το θέμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ολυμπιακής- που είναι πολλά- έτσι ώστε να σωθεί η εταιρεία και στη συνέχεια να αποκρατικοποιηθεί, δείχνει πως η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το ζήτημα και προσπαθεί να δώσει μια λύση. Λύση που θα λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα των φορολογουμένων, τα συμφέροντα των εργαζομένων της Ολυμπιακής και την ανάγκη να καλύπτονται τα νησιά μας, που δεν πρέπει να μείνουν ακάλυπτα, σε καμία περίπτωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο θέμα των μισθώσεων των αεροσκαφών, έχετε ελέγξει αν κατά πόσο τηρούνταν οι διαδικασίες και αν υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τη νομιμότητα των αποφάσεων για τις ενοικιάσεις;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το θέμα των μισθώσεων υπάρχει η τοποθέτηση της εταιρείας. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι’ αυτή την ενοικίαση;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποινικές ευθύνες θα αναζητήσετε; Διότι κάποιοι έδωσαν την έγκρισή τους για να ενοικιαστούν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επαναλαμβάνω. Υπάρχει τοποθέτηση της εταιρείας. Μπορείτε να τη διαβάσετε. Δεν έχω, σ’ αυτή τη φάση, να προσθέσω κάτι παραπάνω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ό,τι αφορά αυξήσεις στις Αστικές Συγκοινωνίες, συζητήσατε με τον Πρωθυπουργό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν συζητήσαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλαγές στη διοίκηση του ΟΣΕ; Κάνατε συζήτηση γι’ αυτό; Για τις τοποθετήσεις;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κάποια στιγμή, όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα ανακοινώσουμε ό,τι έχουμε να ανακοινώσουμε και για τον ΟΣΕ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάνατε συζήτηση σήμερα για το θέμα του ΟΣΕ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν κάναμε συζήτηση. Σας είπα για ποια θέματα συζητήσαμε.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο