Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ΔΗΛΩΣΕΙΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΠΑΠ ΤΡΟΛΛΕΥ : «ΜΕΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 14η Μαρτίου, 2008
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ  ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΠΑΠ ΤΡΟΛΛΕΥ : «ΜΕΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης,
εγκαινίασε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια,
το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΗΛΠΑΠ  «Τρόλλεϋ: ΜεΛύση για την Πόλη».
Το πρόγραμμα των ΗΛΠΑΠ απευθύνεται σε μαθητές Δ΄- ΣΤ΄ τάξεων δημοτικών σχολείων και στοχεύει στην ενημέρωση τους σε  θέματα  ασφαλούς και οικολογικής μετακίνησης, καθώς και στην εξοικείωση τους  με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σήμερα 30 μαθητές της Ε’ Δημοτικού από το  8ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, παρακολούθησαν το πρόγραμμα παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Οι ενότητες του προγράμματος «Τρόλλευ: ΜεΛύση για την πόλη» περιλαμβάνει Προβολή και Παρουσίαση υλικού, μέσα σε τρόλλεϋ, από εκπαιδευμένους Οδηγούς του ΗΛΠΑΠ, Συζήτηση- Ερωτήσεις, Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΗΛΠΑΠ και στην αίθουσα Τηλεματικής και τέλος Βόλτα με Τρόλλεϋ.
Στους μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα διανέμονται ειδικά έντυπα με τους κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας, το παιδικό παραμύθι του ΥΜΕ για τον  ΚΟΚ, υλικό με οδηγίες για τον επιβάτη του τρόλλεϋ κα.
Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της παρουσίασης του πρώτου προγράμματος, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε τα εξής:
«Τα τρόλλευ είναι ένα ασφαλές και οικολογικό μέσο μεταφοράς. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα που ο ΗΛΠΑΠ αποφάσισε να στείλει το μήνυμα της ασφάλειας, της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος στους μαθητές με το πρόγραμμα που ξεκίνησε από σήμερα.
Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο: Ως Υπουργείο Μεταφορών, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε  και να εκσυγχρονίσουμε ακόμη παραπέρα τον ΗΛΠΑΠ. Και μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, μέχρι το τέλος του 2008 ο ΗΛΠΑΠ θα έχει προμηθευτεί έξι καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία χωρίς κεραίες, τα οποία πιλοτικά θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Και αν το πρόγραμμα πετύχει, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην αγορά και άλλων τέτοιων ηλεκτρικών λεωφορείων, κάνοντας μια σημαντική καινοτομία στις μετακινήσεις των πολιτών».
Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 14η Μαρτίου, 2008

 

 ΔΗΛΩΣΕΙΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ  ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΠΑΠ ΤΡΟΛΛΕΥ : «ΜΕΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης,εγκαινίασε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια,το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΗΛΠΑΠ  «Τρόλλεϋ: ΜεΛύση για την Πόλη».    Το πρόγραμμα των ΗΛΠΑΠ απευθύνεται σε μαθητές Δ΄- ΣΤ΄ τάξεων δημοτικών σχολείων και στοχεύει στην ενημέρωση τους σε  θέματα  ασφαλούς και οικολογικής μετακίνησης, καθώς και στην εξοικείωση τους  με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σήμερα 30 μαθητές της Ε’ Δημοτικού από το  8ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, παρακολούθησαν το πρόγραμμα παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.  Οι ενότητες του προγράμματος «Τρόλλευ: ΜεΛύση για την πόλη» περιλαμβάνει Προβολή και Παρουσίαση υλικού, μέσα σε τρόλλεϋ, από εκπαιδευμένους Οδηγούς του ΗΛΠΑΠ, Συζήτηση- Ερωτήσεις, Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΗΛΠΑΠ και στην αίθουσα Τηλεματικής και τέλος Βόλτα με Τρόλλεϋ. Στους μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα διανέμονται ειδικά έντυπα με τους κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας, το παιδικό παραμύθι του ΥΜΕ για τον  ΚΟΚ, υλικό με οδηγίες για τον επιβάτη του τρόλλεϋ κα.
Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της παρουσίασης του πρώτου προγράμματος, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε τα εξής:
«Τα τρόλλευ είναι ένα ασφαλές και οικολογικό μέσο μεταφοράς. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα που ο ΗΛΠΑΠ αποφάσισε να στείλει το μήνυμα της ασφάλειας, της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος στους μαθητές με το πρόγραμμα που ξεκίνησε από σήμερα.Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο: Ως Υπουργείο Μεταφορών, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε  και να εκσυγχρονίσουμε ακόμη παραπέρα τον ΗΛΠΑΠ. Και μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, μέχρι το τέλος του 2008 ο ΗΛΠΑΠ θα έχει προμηθευτεί έξι καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία χωρίς κεραίες, τα οποία πιλοτικά θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Και αν το πρόγραμμα πετύχει, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην αγορά και άλλων τέτοιων ηλεκτρικών λεωφορείων, κάνοντας μια σημαντική καινοτομία στις μετακινήσεις των πολιτών».

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο