Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων από την ΕΤΕπ για τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας

kx_dilosi…Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έλαβε μια απόφαση πολύ μεγάλης σημασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, στηρίζει  ένα πρόγραμμα διευκόλυνσης του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου. Και η απόφαση αυτή αφορά την Ελλάδα. Λόγω του προβλήματος ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών υπήρχαν και υπάρχουν, φυσικά, πολλά εμπόδια τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να δώσει μια ουσιαστική απάντηση. Είναι ένα πρόγραμμα καταρχήν 500 εκ. ευρώ, αλλά επειδή τα κεφάλαια είναι ανακυκλούμενα, η συνολική ωφέλεια σε ετήσια βάση ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ. Είναι μια απόφαση σημαντική για το ελληνικό εμπόριο, για τους εξαγωγείς, κυρίως, αλλά και για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες. Είναι άλλη μια απάντηση στο πρόβλημα της ρευστότητας.Δε θέλω να πω ότι αυτομάτως μ’ αυτή την απόφαση θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα. Αλλά αν συνδυαστούν μια σειρά από αποφάσεις και εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, είναι σαφές ότι το κλίμα βελτιώνεται σταδιακά. Και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη προσπάθεια προς αυτήν τη κατεύθυνση, ξέροντας ότι η ρευστότητα έχει κομβικό ρόλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας…

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έλαβε μια απόφαση πολύ μεγάλης σημασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, στηρίζει  ένα πρόγραμμα διευκόλυνσης του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου. Και η απόφαση αυτή αφορά την Ελλάδα.

Λόγω του προβλήματος ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών υπήρχαν και υπάρχουν, φυσικά, πολλά εμπόδια τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να δώσει μια ουσιαστική απάντηση. Είναι ένα πρόγραμμα καταρχήν 500 εκ. ευρώ, αλλά επειδή τα κεφάλαια είναι ανακυκλούμενα, η συνολική ωφέλεια σε ετήσια βάση ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Είναι μια απόφαση σημαντική για το ελληνικό εμπόριο, για τους εξαγωγείς, κυρίως, αλλά και για όλες  τις εμπορικές δραστηριότητες.

Είναι άλλη μια απάντηση στο πρόβλημα της ρευστότητας.

Δε θέλω να πω ότι αυτομάτως μ’ αυτή την απόφαση θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα. Αλλά αν συνδυαστούν μια σειρά από αποφάσεις και εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, είναι σαφές ότι το κλίμα βελτιώνεται σταδιακά. Και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη προσπάθεια προς αυτήν τη κατεύθυνση, ξέροντας ότι η ρευστότητα έχει κομβικό ρόλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο