Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση-απάντηση στο ΥΠΕΚΑ για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Ο υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Σταύρος Καλαφάτης και Κωστής Μουσουρούλης  έκαναν την ακόλουθη δήλωση-απάντηση στο ΥΠΕΚΑ για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» :

«Αφού η κυβέρνηση  εξήγγειλε και σταμάτησε 4 φορές το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», θυμήθηκε τώρα ότι για τα προβλήματα στην εφαρμογή του ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία!

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που συνέβη : Η κυβέρνηση χρειάστηκε ενάμισι χρόνο να «βρει» τα χρήματα, που ήταν ήδη δεσμευμένα στους αντίστοιχους κωδικούς του ΕΣΠΑ. Αγνόησε όλες τις συμφωνίες, που είχε κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους παράγοντες της αγοράς, για να συμπιεστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος για τον πολίτη. Μείωσε σημαντικά τις άμεσες επιδοτήσεις, αφού προσέθεσε υποχρεωτικό δανεισμό στο πρόγραμμα. Προσέθεσε επιπλέον γραφειοκρατία (αναλυτική ενεργειακή επιθεώρηση και άλλες προϋποθέσεις που απαγορεύουν στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να συμμετάσχουν κ.α.) στην όλη διαδικασία. Για να διαπιστώσει τελικά ότι το πρόγραμμα «κολλάει» από τη πρώτη στιγμή εφαρμογής του. Και σήμερα προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο. Όμως, οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν. Και η προπαγάνδα της κυβέρνησης επιδεινώνει τη θέση της ακόμη περισσότερο.»

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο