Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση Χατζηδάκη για τις διώξεις για το Κτηματολόγιο

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας την δίωξη που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του κτηματολογίου καθώς και την αντίδραση του κ.Λαλιώτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Οι αλλεπάλληλες αυστηρές επιστολές και παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κτηματολόγιο, αλλά και η άσκηση δίωξης εκ μέρους του Εισαγγελέα πιστοποιούν με τον πιο σαφή τρόπο ότι το κτηματολόγιο είναι το πιο προβληματικό από πλευράς διαχείρισης έργο του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Οποιεσδήποτε ύβρεις και συκοφαντίες του κ.Λαλιώτη δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι με το 83% του προϋπολογισμού έχει εκτελεσθεί, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο το 21% του έργου. Δεν μπορεί επίσης να αποκρυβεί ότι ενώ ο αρχικός χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου ήταν το 2015 με τους σημερινούς ρυθμούς προόδου του έργου ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης μετατοπίζεται πέραν του 2100! Οι κάτοικοι όλων των περιοχών στις οποίες “προχωρεί” η κτηματογράφηση είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της εντυπωσιακά προβληματικής πορείας του έργου. Όλοι οι κάτοικοι της Καστοριάς π.χ θυμούνται ακόμη ότι το νεκροταφείο της πόλης θεωρήθηκε περιουσία κατοίκου της περιοχής. Και σαν αυτό το τραγελαφικό και σκανδαλώδες γεγονός υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλά.


Ο αρμόδιος υπουργός σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα αναλάμβανε τις ευθύνες του. Στην Ελλάδα ο κ.Λαλιώτης θεωρεί σκόπιμο να υβρίζει την δικαιοσύνη καλυπτόμενος πίσω από την βουλευτική ασυλία και να συκοφαντεί συναδέλφους του βουλευτές θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές του ελληνικού πολιτικού βίου.


Δεν μπήκα στην πολιτική για να επιδοθώ σε λασπομαχίες με τον κ.Λαλιώτη. Προσπαθώ μαζί με όλους τους συναδέλφους μου ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων να επιτελέσουμε τον ρόλο μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα στον οποίον περιλαμβάνεται και η προστασία των χρημάτων των φορολογουμένων όσον αφορά τα έργα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, μη εξαιρουμένων και των Ελλήνων, αφού ένα πολύ σημαντικό μέρος των χρημάτων για το κτηματολόγιο προέρχεται από τον ελληνικό προϋπολογισμό. Ας μην μέμφεται η κυβέρνηση ούτε εμένα, ούτε τους κ.κ Τσιτουρίδη και Λέγκα για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Εισαγγελία δικαιώνει τις θέσεις μας. Ας μέμφεται την ανευθυνότητα του αρμόδιου υπουργού και των παραγόντων της Κτηματολόγιο Α.Ε για την διασπάθιση των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελλήνων φορολογουμένων και για την απίστευτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτού του τόσου αναγκαίου για την Ελλάδα έργου.


Όσο όμως και αν κανείς δεν θέλει να κατέβει στο επίπεδο του κ. Λαλιώτη, δεν μπορεί παρά να θίγεται όταν τελείως, ξεδιάντροπα ο υπουργός μιας εκσυγχρονιστικής, υποτίθεται, κυβέρνησης τον κατηγορεί ότι γίνεται όργανο οικονομικών συμφερόντων. Αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι ψωμοτύρι για ένα υπουργό με τόσο πλούσιο λεξιλόγιο και τόσο μεγάλο ψυχικό πλούτο όπως ο κ.Λαλιώτης. Για μένα ωστόσο δεν είναι. Και γι’ αυτό ο κ.Λαλιώτης θα κληθεί πολύ σύντομα να λογοδοτήσει.”
Μετάβαση στο περιεχόμενο