Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά με βάση την έρευνα του ΟΟΣΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, όπως επιμένει η τρόικα;
Κ. Χατζηδάκης: Σήμερα συζητήσαμε, όσον αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης για διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουμε, με έμφαση μία μεγάλη αλλαγή που προωθούμε για τον ανταγωνισμό και την πτώση των τιμών. Υπάρχει μία μελέτη που έχουμε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ, έχουμε τα πρώτα στοιχεία της μελέτης, τα οριστικά στοιχεία θα τα έχουμε στα τέλη Νοεμβρίου, με βάση την οποία επιχειρούμε να κάνουμε μία οριζόντια παρέμβαση στην Αγορά, έτσι ώστε ορισμένες υπερ-προστατευμένες ομάδες, να μην έχουν αυτήν την προστασία και τελικά, ο καταναλωτής να έχει χαμηλότερες τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες.
Βεβαίως, η παρέμβαση αυτή αφορά δεκάδες τομείς και χρειάζεται προσοχή και διάλογο με τους βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση και, φυσικά, και με τους αρμόδιους φορείς, όμως η κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Θα πάμε μπροστά με διαρθρωτικές αλλαγές. Θα προχωρήσουμε σε τομές, οι οποίες θα στηρίξουν πράγματι τον ανυπεράσπιστο Έλληνα πολίτη και το πεδίο της αγοράς είναι κατεξοχήν ένα τέτοιο πεδίο.
Δημοσιογράφος: Αυτό είναι το διαρθρωτικό, με τους πλειστηριασμούς τι θα γίνει;
Κ. Χατζηδάκης: Αυτά συζητήσαμε σήμερα, αυτά σας είπα.

kx_makximou_2Συζητήσαμε, όσον αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης για διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουμε, με έμφαση μία μεγάλη αλλαγή που προωθούμε για τον ανταγωνισμό και την πτώση των τιμών. Υπάρχει μία μελέτη που έχουμε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ, έχουμε τα πρώτα στοιχεία της μελέτης, τα οριστικά στοιχεία θα τα έχουμε στα τέλη Νοεμβρίου, με βάση την οποία επιχειρούμε να κάνουμε μία οριζόντια παρέμβαση στην Αγορά, έτσι ώστε ορισμένες υπερ-προστατευμένες ομάδες, να μην έχουν αυτήν την προστασία και τελικά, ο καταναλωτής να έχει χαμηλότερες τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες. Βεβαίως, η παρέμβαση αυτή αφορά δεκάδες τομείς και χρειάζεται προσοχή και διάλογο με τους βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση και, φυσικά, και με τους αρμόδιους φορείς, όμως η κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Θα πάμε μπροστά με διαρθρωτικές αλλαγές. Θα προχωρήσουμε σε τομές, οι οποίες θα στηρίξουν πράγματι τον ανυπεράσπιστο Έλληνα πολίτη και το πεδίο της αγοράς είναι κατεξοχήν ένα τέτοιο πεδίο.

kx_makximou_2

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημοσιογράφος: Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, όπως επιμένει η τρόικα; 

Κ. Χατζηδάκης: Σήμερα συζητήσαμε, όσον αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης για διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουμε, με έμφαση μία μεγάλη αλλαγή που προωθούμε για τον ανταγωνισμό και την πτώση των τιμών. Υπάρχει μία μελέτη που έχουμε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ, έχουμε τα πρώτα στοιχεία της μελέτης, τα οριστικά στοιχεία θα τα έχουμε στα τέλη Νοεμβρίου, με βάση την οποία επιχειρούμε να κάνουμε μία οριζόντια παρέμβαση στην Αγορά, έτσι ώστε ορισμένες υπερ-προστατευμένες ομάδες, να μην έχουν αυτήν την προστασία και τελικά, ο καταναλωτής να έχει χαμηλότερες τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες.Βεβαίως, η παρέμβαση αυτή αφορά δεκάδες τομείς και χρειάζεται προσοχή και διάλογο με τους βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση και, φυσικά, και με τους αρμόδιους φορείς, όμως η κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Θα πάμε μπροστά με διαρθρωτικές αλλαγές. Θα προχωρήσουμε σε τομές, οι οποίες θα στηρίξουν πράγματι τον ανυπεράσπιστο Έλληνα πολίτη και το πεδίο της αγοράς είναι κατεξοχήν ένα τέτοιο πεδίο. 

Δημοσιογράφος: Αυτό είναι το διαρθρωτικό, με τους πλειστηριασμούς τι θα γίνει;

Κ. Χατζηδάκης: Αυτά συζητήσαμε σήμερα, αυτά σας είπα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο