Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση για καύσιμα και ελλιπή εποπτεία της αγοράς

benzini_120x80

Όλοι οι Έλληνες πολίτες, είτε έχουν πάει διακοπές, είτε όχι, βιώνουν το πρόβλημα με τις τιμές της βενζίνης.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα καύσιμα και την ελλιπή εποπτεία της αγοράς:

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες, είτε έχουν πάει διακοπές, είτε όχι, βιώνουν το πρόβλημα με τις τιμές της βενζίνης. Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μεταξύ των δύο ακριβότερων χωρών της Ε.Ε. στην αμόλυβδη βενζίνη (ενώ πέρσι ήταν η ένατη φθηνότερη), ο περσινός νόμος για τα καύσιμα δεν εφαρμόζεται. Και αυτό, παρόλο που προβλέπει μεταξύ των άλλων κοστολογικούς ελέγχους σ’ όλα τα στάδια της αγοράς, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής και χρησιμοποίηση δεξαμενών άλλων εταιριών στα νησιά για καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού. Παράλληλα, για άγνωστους λόγους, το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων δίνει από τον Ιούνιο ελλιπή πληροφόρηση στους πολίτες.

Εξίσου ανησυχητική είναι και ευρύτερη εικόνα της αγοράς. Ο τιμάριθμος μιλάει από μόνος του.  Δεν υπήρξαν ουσιαστικές επαφές της κυβέρνησης με φορείς της αγοράς (σουπερμάρκετ κ.λπ.), που να οδηγήσουν σε αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα. Οι νόμοι για τις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών δεν εφαρμόζονται όπως θα έπρεπε και η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς δεν έχει ακόμα πλήρως στελεχωθεί.

Μαγικές λύσεις, φυσικά, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο συγκεκριμένα μέτρα σαν αυτά που προτείνουμε. Οι επικοινωνιακές ασκήσεις της κυβέρνησης, όμως, δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο