Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση για Ν/Σ ΥΠΑΝ σχετικά με επιχειρηματικότητα

calculate_120x80

Είναι προφανές ότι με τα λάθη που έγιναν δημιουργήθηκε μια οξύτατη κρίση εμπιστοσύνης στην αγορά και τους επενδυτές, με αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και τη δραματική αύξηση της ανεργίας. Όποια προσπάθεια μπορεί να γίνει από την παρούσα κυβέρνηση, μέχρι τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, είναι φυσικά καλοδεχούμενη. Αλλά λύσεις σε πιο στέρεα βάση μπορούν δοθούν μόνο μέσω των  εκλογών.”

 

  
Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα: 
 
«Η Νέα Δημοκρατία εδώ  και πολύ καιρό, έχει μιλήσει για μια Ελλάδα φιλική στην Επιχειρηματικότητα. Γι αυτό και  θα στηρίξει κάθε διάταξη του νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης και κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Επειδή, όμως, στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται μια σειρά από διαφορετικές διατάξεις, η Νέα Δημοκρατία θα τις μελετήσει με προσοχή όλες και θα αντιταχθεί σε κάθε μέτρο που διαιωνίζει γραφειοκρατικές αντιλήψεις και δημιουργεί εμπόδια για την αναπτυξιακή επανάσταση που η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ.
 
Δυστυχώς, το νέο νομοσχέδιο παρουσιάζεται μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον. Το επιβεβαιώνει το εντυπωσιακά χαμηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την Β’ φάση του επενδυτικού νόμου. Ακόμα κι αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις, το ποσό που θα διατεθεί θα είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο που είχε δεσμευτεί για αυτό το σκοπό. Και αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο, αν συνδυαστεί με τα εξίσου απογοητευτικά αποτελέσματα της Α’ φάσης πριν από μερικούς μήνες.
 
Είναι προφανές ότι με τα λάθη που έγιναν δημιουργήθηκε μια οξύτατη κρίση εμπιστοσύνης στην αγορά και τους επενδυτές, με αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και τη δραματική αύξηση της ανεργίας. Όποια προσπάθεια μπορεί να γίνει από την παρούσα κυβέρνηση, μέχρι τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, είναι φυσικά καλοδεχούμενη. Αλλά λύσεις σε πιο στέρεα βάση μπορούν δοθούν μόνο μέσω των  εκλογών. Αυτές τις λύσεις προβάλλει η Νέα Δημοκρατία, που θα συγκεντρώσει και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο