Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση για συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Τρόικας

newspaper_glasses_4_120x80

Αν πιστέψουμε τις διαρροές από το αρμόδιο Υπουργείο όλα πάνε θαυμάσια στο πεδίο της ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, από τα 11 θέματα που εξετάστηκαν, τα 8 αντιμετωπίστηκαν ήδη και τα 3 θα αντιμετωπιστούν πολύ σύντομα. Προφανώς, μετά από αυτό, κατά τη ρήση του Μίμη Φωτόπουλου, η κυβέρνηση θα κάάάάθεται!

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της Τρόικας:

«Αν πιστέψουμε τις διαρροές από το αρμόδιο Υπουργείο όλα πάνε θαυμάσια στο πεδίο της ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, από τα 11 θέματα που εξετάστηκαν, τα 8 αντιμετωπίστηκαν ήδη και τα 3 θα αντιμετωπιστούν πολύ σύντομα. Προφανώς, μετά από αυτό, κατά τη ρήση του Μίμη Φωτόπουλου, η κυβέρνηση θα κάάάάθεται!

Η αλήθεια είναι, όμως, διαφορετική: Κατά τις εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης, η ύφεση θα είναι φέτος 3%, μετά το 4,5% του 2010. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπηκε περαιτέρω το 2011, με την πρώτη περικοπή πέρυσι.  Στο ΕΣΠΑ η Ελλάδα βρέθηκε από την 5η θέση στις απορροφήσεις, το Σεπτέμβριο του 2009 στη 17η θέση το Δεκέμβριο του 2010, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε. Και η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ μειώθηκε 13 φορές το 2010 σε σχέση με το 2009.
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα έργα ΣΔΙΤ καρκινοβατούν, τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις παραμένουν σχέδια και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κινείται στο χώρο της έκθεσης ιδεών, αντιλαμβάνεται γιατί όλες οι αρνητικές εξελίξεις που ζούμε δεν είναι δυστυχώς μαγική εικόνα.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια αναπτυξιακή επανάσταση, μέσα από τη δέσμη μέτρων που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς.  Οι επικοινωνιακές ασκήσεις στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση δεν προσφέρουν λύσεις».

Μετάβαση στο περιεχόμενο