Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση για συνέντευξη τύπου ΥΠΑΑΝ για το ΕΣΠΑ

calculate_120x80

Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και όχι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις. Διαφορετικά πάει χαμένο ένα πολύτιμο εργαλείο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι Υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Κωστής Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του κ. Χρυσοχοΐδη για το ΕΣΠΑ:

«Ξανά “έβαλε μπροστά” το ΕΣΠΑ η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, αποτυγχάνοντας εκ νέου να μας εκπλήξει ευχάριστα με πραγματική πρόοδο, πέραν των εξαγγελιών. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, γίνεται λόγος για “χαρτογράφηση”, για μια “πρώτη καταγραφή της μεγάλης προσπάθειας για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ” για ‘επιχειρησιακό σχέδιο’, για ‘δέκα βήματα αναστήλωσης’ κ.ο.κ.

Γεγονός παραμένει πως οι εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης που γίνονται για ακόμη μια φορά, πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθούν. Γιατί, ως τώρα, αν κάποιος έπαιρνε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων:

–    Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ανάπτυξη, αντί να έχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ ύφεσης με 7%,
–    Το ΕΣΠΑ δε θα είχε κανένα διαδικαστικό πρόβλημα, με το Νόμο 3840 που το “απλούστευσε” από πέρυσι,
–    Η αγορά και η ελληνική περιφέρεια δε θα βίωναν τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενόσω η Κυβέρνηση μιλά για ενέσεις ρευστότητας,
–    Η πατρίδα μας δεν θα ήταν ουραγός στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και όχι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις. Διαφορετικά πάει χαμένο ένα πολύτιμο εργαλείο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο