Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση για την αναστάτωση στην αγορά των καυσίμων

benzini_120x80

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση. Μέσα σε δυο, μόλις, μέρες παίρνει πίσω το μέτρο του πλαφόν, αφού προηγουμένως προσανατολίστηκε στην αναπροσαρμογή του προς τα πάνω.

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αναστάτωση στην αγορά των καυσίμων:

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση. Μέσα σε δυο, μόλις, μέρες παίρνει πίσω το μέτρο του πλαφόν, αφού προηγουμένως προσανατολίστηκε στην αναπροσαρμογή του προς τα πάνω. Όλα αυτά αποδεικνύουν απίστευτη προχειρότητα. Σε κάθε περίπτωση το βασικό πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι πως φέτος πληρώνει τη βενζίνη 50% ακριβότερα από πέρσι. Και το κυρίως ζητούμενο για το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι να εφαρμόσει επιτέλους τις διατάξεις του περσινού νόμου για τα πετρελαιοειδή (κοστολογικοί έλεγχοι, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, χρήση δεξαμενών τρίτων εκεί που ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί κανονικά κ.λπ.). Όπως, επίσης, να στελεχώσει πλήρως την Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς και να κάνει κάτι συγκεκριμένο για τη χαλάρωση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το ξεκίνημα της νέας ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου δεν είναι το καλύτερο. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι λιγότερο αρνητική».

Μετάβαση στο περιεχόμενο