Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση για την Πρόταση Νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την “Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων”.

Καταθέσαμε σήμερα 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, πρόταση νόμου για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων».
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων»:

«Καταθέσαμε σήμερα 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, πρόταση νόμου για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων». Η πρόταση νόμου αποτελεί μία από τις 23 αναπτυξιακές προτάσεις χαμηλού ή μηδενικού κόστους που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και να τονωθεί άμεσα η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.

Η πρόταση νόμου έχει τρεις βασικούς στόχους:

Πρώτον, να καλυφθούν υπάρχοντα κενά στην Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την ανάπτυξη και οργάνωση επιχειρηματικών πάρκων. Γι’ αυτό προτείνουμε τη δημιουργία one stop shop, που περιορίζει το χρόνο και τη γραφειοκρατία στη διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρηματικών πάρκων. Ενώ παράλληλα θεσμοθετούνται μια σειρά από κίνητρα και αντικίνητρα, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να εγκαθίστανται στα οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα.

Δεύτερον, να ρυθμιστεί η άναρχη χωροθέτηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που σήμερα οδηγούν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μέσα από συγκεκριμένες χωροθετικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, δίνεται η δυνατότητα σε περιοχές όπου υπάρχει ήδη άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα.

Τρίτον, να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα που περιλαμβάνουν νέες δραστηριότητες, όπως logistics, ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια, που σχετίζονται με εφαρμοσμένη βιομηχανική και ενεργειακή έρευνα, εμπόριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, και τελικά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη επεξεργασία σχετικού σχεδίου νόμου είχε γίνει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές. Σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, η υιοθέτηση τέτοιων προτάσεων που μπορούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στον τόπο μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική.»

Την Πρόταση Νόμου υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κ. Χατζηδάκης, Ε. Αυγενάκης, Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Σ. Καλαφάτης, Σ. Καλογιάννης, Γ. Καρασμάνης, Γ. Κασαπίδης, Α. Κοντός, Θ. Λεονταρίδης, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Μουσουρούλης, Μ. Μπεκίρης, Μ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπασιώζος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο