Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση για τις ανησυχίες παραγωγικών φορέων

newspaper_stack_120x80

Ούτε ένας παραγωγικός φορέας δεν έχει μείνει που να μην εκφράζει ανησυχία για την ύφεση και την απουσία ουσιαστικής αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης.

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις ανησυχίες των παραγωγικών φορέων για την πορεία της οικονομίας :

«Ούτε ένας παραγωγικός φορέας δεν έχει μείνει που να μην εκφράζει ανησυχία για την ύφεση και την απουσία ουσιαστικής αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης. Τα αναπτυξιακά εργαλεία του κράτους δεν αξιοποιούνται, το πρόβλημα της ρευστότητας φουντώνει και η επιχειρηματικότητα δέχεται πρωτοφανή πίεση. Η κυβέρνηση αυτάρεσκα θεωρεί πως βρίσκεται τάχα στο σωστό δρόμο ενώ :

–       οι Δημόσιες Επενδύσεις έχουν περιοριστεί στο πρώτο επτάμηνο του 2010 κατά 36%,

–       το ΕΣΠΑ προχωρεί με ρυθμούς χελώνας,

–       τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ είναι 100 φορές κάτω το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με πέρσι και

–       αντί για απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε αρκετές περιπτώσεις, υιοθετούνται γραφειοκρατικές ρυθμίσεις !

 

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις και ανάπτυξη. Η επιχειρηματική κοινότητα απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία και ένα Δημόσιο που θα στηρίζει τις υγιείς πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα. Η Νέα Δημοκρατία χωρίς να αρκείται στην κριτική έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις όντας έτοιμη να βοηθήσει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Αυτό που βλάπτει όμως την οικονομία και την αγορά είναι η κυβερνητική αυταρέσκεια, οι καθυστερήσεις και η έλλειψη συντονισμού. Οι περιστάσεις δεν είναι από τις συνηθισμένες. Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρώτη από όλους όμως η ίδια η κυβέρνηση.»

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο