Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση κατά την παρουσίαση του «Προγράμματος 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία»

kx_dilosi1-300x200Δεν κομπάζουμε καθόλου γι’ αυτό που σήμερα παρουσιάζουμε. Είχαμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να προωθήσουμε μία τέτοια δράση που αφορά συμπολίτες μας που είναι πραγματικά σε πολύ μεγάλη ανάγκη. “Στύψαμε” το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα συναρμόδια υπουργεία και βρήκαμε 216 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουμε αυτή τη δράση. Η δράση καλύπτει τους άνεργους συμπολίτες μας για 5 μήνες, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ωστόσο δουλεύουμε από τώρα και στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ για να υπάρξουν τέτοιες και ακόμα περισσότερες δράσεις. Το νέο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές ως προς δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού, αυτή είναι η κατεύθυνση της κυβέρνησης. Πρέπει να εξαντλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στη διάθεσή μας, στο επίπεδο των κοινωνικών δράσεων, για να αντιμετωπίσουμε το ανευ προηγουμένου κοινωνικό πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας

kx_dilosi1-300x200Δήλωση Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη κατά την παρουσίαση του «Προγράμματος 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία»

Κ. Χατζηδάκης: «Δεν κομπάζουμε καθόλου γι’ αυτό που σήμερα παρουσιάζουμε. Είχαμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να προωθήσουμε μία τέτοια δράση που αφορά συμπολίτες μας που είναι πραγματικά σε πολύ μεγάλη ανάγκη. “Στύψαμε” το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα συναρμόδια υπουργεία και βρήκαμε 216 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουμε αυτή τη δράση. Η δράση καλύπτει τους άνεργους συμπολίτες μας για 5 μήνες, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ωστόσο δουλεύουμε από τώρα και στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ για να υπάρξουν τέτοιες και ακόμα περισσότερες δράσεις. Το νέο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές ως προς δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού, αυτή είναι η κατεύθυνση της κυβέρνησης. Πρέπει να εξαντλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στη διάθεσή μας, στο επίπεδο των κοινωνικών δράσεων, για να αντιμετωπίσουμε το ανευ προηγουμένου κοινωνικό πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας».

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο