Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση Κωστή Χατζηδάκη για τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ΤΕΜΠΜΕ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ΤΕΜΠΜΕ αποδεικνύουν πως πάνω από όλα βρίσκεται ο εντυπωσιασμός. Αφού οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες επί μήνες άκουγαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αναφέρεται σε ένα νέο ΤΕΜΠΜΕ το οποίο θα αντιμετώπιζε δήθεν όλα σχεδόν τα προβλήματά τους, σήμερα διαπιστώνουν, πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε απλώς δύο υποπρογράμματα με εξειδικευμένη στόχευση.


Από πλευράς τεχνικής η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αντίρρηση. Είχε δε και η ίδια προτείνει πρόσφατα το ειδικό πρόγραμμα για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να δημιουργήσει η κυβέρνηση ψευδαισθήσεις σε σχέση με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα.
Πρώτον: Οι στόχοι των υποπρογραμμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν επιτρεπτό να καλυφθούν και από το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα.
Δεύτερον: Το επιτόκιο των νέων υποπρογραμμάτων είναι ενδεχόμενο να είναι λιγότερο συμφέρον από αυτό του ήδη υφιστάμενου προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ.
Τρίτον: Δεν περιέχονται με σαφή τρόπο στις ανακοινώσεις οι ρήτρες που ίσχυαν μέχρι σήμερα για διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που ενισχύονται.


Σε κάθε περίπτωση, με ικανοποίηση σημειώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ στην πράξη αναγνωρίζει το πολύτιμο έργο του ΤΕΜΠΜΕ μέχρι σήμερα και δεν το ανατρέπει με νέες άστοχες ρυθμίσεις ή διαδικασίες. Ωστόσο, με τις δηλώσεις που γίνονταν επί καιρό για δήθεν ριζική αναμόρφωση του ΤΕΜΠΜΕ ένα είναι βέβαιο: Οι μικρομεσαίοι έχασαν πολύτιμο χρόνο και δημιουργήθηκε ασάφεια και ανασφάλεια γύρω από το Ταμείο με αποτέλεσμα, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2009 είχαν εγκριθεί πάνω από 12.000 δάνεια, το αντίστοιχο πρώτο δίμηνο του 2010 να εγκριθούν μόνο 1.300.»


Μετάβαση στο περιεχόμενο