Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση μετά από τη συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση της Unilever για παραγωγή 110 επιπλέον προϊόντων της στην Ελλάδα

___Όπως ξέρετε, η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικά προϊόντα, κωδικοί, που παράγονταν μέχρι τώρα σε άλλες χώρες, να παράγονται στην Ελλάδα με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση. Γι΄ αυτό συνάντησε ο Πρωθυπουργός τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στην Ελλάδα. Για μας είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Και γι’ αυτό το λόγο, ενθαρρύνουμε και υποδεχόμαστε θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται. Ξέρουμε ότι για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα. Το δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο και από την πλευρά του υπουργείου μας έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων αγορανομικών διατάξεων, νέων υγειονομικών διατάξεων, καταθέτουμε νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτικών και των στρατηγικών επενδύσεων, προκειμένου η Ελλάδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καινούργιες δουλειές. Αλλά και για να δημιουργηθεί και στην αγορά ένα καλύτερο κλίμα για τον καταναλωτή και συνολικά για τους Έλληνες πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πολυεθνικής εταιρίας Unilever, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού κ. Θανάση Σκορδά. Μετά το πέρας της συνάντησης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως ξέρετε, η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικά προϊόντα, κωδικοί, που παράγονταν μέχρι τώρα σε άλλες χώρες, να παράγονται στην Ελλάδα με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση. Γι΄ αυτό συνάντησε ο Πρωθυπουργός τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στην Ελλάδα. Για μας είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Και γι’ αυτό το λόγο, ενθαρρύνουμε και υποδεχόμαστε θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται. Ξέρουμε ότι για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα. Το δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο και από την πλευρά του υπουργείου μας έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων αγορανομικών διατάξεων, νέων υγειονομικών διατάξεων, καταθέτουμε νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτικών και των στρατηγικών επενδύσεων, προκειμένου η Ελλάδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καινούργιες δουλειές. Αλλά και για να δημιουργηθεί και στην αγορά ένα καλύτερο κλίμα για τον καταναλωτή και συνολικά για τους Έλληνες πολίτες. 

Δημοσιογράφος: Ο πήχης όμως έχει ανέβει πολύ ψηλά. Υπήρχαν θέματα, τα οποία περιμέναμε εδώ και χρόνια. Αναφέρομαι στην υπόθεση του Ελληνικού και σε κάποια άλλα μεγάλα projects. Αυτά τι έχουν γίνει; Έχουν ναυαγήσει;

Κ. Χατζηδάκης: Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός, τώρα η προσοχή της κυβέρνησης συνολικά θα αφορά περισσότερο στον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης. Δουλεύουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα. Αφού εξασφαλίσουμε τη συμφωνία με την τρόικα που είναι το θεμέλιο για την προσπάθεια, πάνω σε αυτό το θεμέλιο μπορούμε να χτίσουμε, έτσι ώστε η Ελλάδα να περάσει πρώτα στο δρόμο της Ανάκαμψης και στη συνέχεια στο δρόμο της Ανάπτυξης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο